In Q1 minder horeca vacatures en de voordelen voor recruiters

Voordelen recruiters horeca vacatures
Delen

Voordelen recruiters horeca vacatures

Jaaa! Eindelijk is het lente en stijgt de temperatuur naar waarden die de moeite waard zijn.
We vroegen ons af of die lange winter invloed heeft op het aantal vacatures in de horeca.

En welke voordelen je als recruiter uit deze kennis kunt halen. En dus zijn we, zoals jullie vanaf nu vaker van ons mogen verwachten, in Jobfeed cijfers gedoken.

Minder horeca vacatures in eerste kwartaal

In het 1e kwartaal van 2013 zijn inderdaad minder horeca vacatures dan in het 1e kwartaal van 2012. Ruim 11% minder ten opzichte van totaal aantal vacatures.

Het verschil in horecavacatures tussen kwartaal 1 2012 en kwartaal 1 2011 is nihil: -0.9% (wederom ten opzichte van totaal aantal vacatures)*.

Opvallend is dat de gemiddelde temperatuur in deze periode eenzelfde beweging maakt. Namelijk -2.59 graden gemiddeld in Q1 2013 tov Q1 2012. En -0.04 graden in Q1 2012 tov Q1 2011*.

Is er een verband? Ongetwijfeld. Hoewel de crisis waarschijnlijk een nog grotere invloed heeft op de daling van het aantal vacatures in de horeca.

Wat kan je als recruiter met deze informatie?

Actualiteiten kunnen invloed hebben op je werving, zoals in dit voorbeeld door temperatuur, maar bijvoorbeeld ook door politieke gebeurtenissen (zoals het ‘Catshuiseffect‘ vorig jaar).
Wat kan je  als recruiter met deze informatie en hoe zet je dit in je voordeel in? Daphne geeft je wat tips:

tips recruitersTips voor recruiters

  • Houd ruimte in je (social media) contentkalender  om in te kunnen spelen op actualiteiten zoals het weer, in het nieuws ed. En als je contentsharing vooruit plant, controleer dit dan af en toe.  Een mailtje begin maart dat het mooie weer er aan komt en dat de zomerbanden er weer onder kunnen, staat knullig als het buiten sneeuwt.
  • Benut  de state of mind waar je kandidaten zich op dat moment in bevinden.

Vakantiewerk is interessanter wanneer je op korte termijn geld moet verdienen om uit te geven op vakantie, dan in april. Bij warm weer past een luchtiger boodschap dan bij lagere temperaturen. Je kunt zowel de tekst, tone of voice als beeld aanpassen.

  • Heb je veel pieken in je werving? Zorg dan dat je op het juiste moment op volle sterkte bent. Niets zo killing als kandidaten door onderbezetting geen reactie kunnen geven of door tijdgebrek een afgeraffeld proces te laten volgen.
  • Werf je seizoen krachten? Spreid dan je wervingskracht en troef je concurrenten af. Bijvoorbeeld door het hele jaar te investeren (op een manier dat kandidaten er iets aan hebben!) in talentpools, een alumniprogramma op te zetten en actief het netwerk van goede medewerkers die vorig jaar voor je werkten te benuten.
  • En vergeet bij mooi weer vooral niet om te genieten van de zon!

* Bron: cijfers vacatures Jobfeed. Cijfers temperatuur www.weerstatistieken.nl

 


Delen

About Daphne van Lit en Kim Pieschel

Daphne van Lit en Kim Pieschel

Daphne van Lit

Daphne van Lit adviseert als HRMarketeer recruiters hoe je praktisch marketingtechnieken kunt toepassen binnen recruitment. Denk aan het gebruik van social media en games in je wervingsstrategie, het uitbouwen van je Employer Brand en het meten van je ROI.

 

Kim Pieschel

Kim Pieschel werkt als marketeer bij Textkernel, ontwikkelaar van recruitmenttechnologie, met als doel het versnellen van de match tussen vraag en aanbod op arbeidsvlak, door de inzet van (taal)technologie zoals CV parsing, semantische zoek & match-software, maar ook Jobfeed, de grootste informatiebron van online vacatures in Nederland.

Samen bloggen over...

Vanuit hun gezamenlijke marketingkennis, aangevuld met de recruitmentachtergrond van Daphne, de technologische kijk van Kim en arbeidsinformatie uit Jobfeed, bloggen Kim en Daphne over ontwikkelingen op technologisch vlak, trends in de arbeidsmarkt en alles wat hen verder opvalt binnen recruitment.

De artikelen van Daphne van Lit en Kim Pieschel vind je hier

1 comment on “In Q1 minder horeca vacatures en de voordelen voor recruiters

  1. Pingback: HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s keek op week 16 « Werken in een Callcenter

Comments are closed.