Zomaar een doodnormale week

zomaar een week - lui
Delen

zomaar een week - lui
Vanmorgen kreeg ik een mailtje van mijn zwager met de vraag waarom ik deze week geen blog had geschreven. “˜Had ik een luie bui of was er een gebrek aan inspiratie?’ Dat laatste kon hij zich bijna niet voorstellen, er was immers genoeg nieuws geweest waarover ik had kunnen schrijven.

Massaontslagen bij TNT en het gevangeniswezen. Post.nl, die zijn nieuwe werknemers ging rekruteren vanuit de sociale werkvoorziening. Brievenbusfirma’s aan de Amsterdamse Zuid-As voor buitenlandse belastingontduikers en dezelfde brievenbussen, maar dan op de Bermuda Eilanden, Bahama’s of Kaaimaneilanden, voor Nederlandse multinationals.

Het bijna faillissement van Cyprus en de bankrun die maar niet op gang wilde komen, dit tot verdriet van de verzamelde pers. Maar diezelfde journalisten hadden het weekend daarvoor zitten slapen. De bankrun had zich al in stilte voltrokken, vanuit de diverse buitenlandse vestigingen van de bedreigde Cypriotische banken.

De zogenaamde blunder van Eurogroep baas Dijsselbloem, die tussen de regels door liet weten dat spaargeld boven de 100.000 euro nergens meer veilig was. Minister Schipper, die liet weten dat zij geen ziekenhuizen in nood gaat redden en schaatsster Ireen Wí¼st, die de liefde bij een man had gevonden.

Mark R.Dat onze Premier Mark Rutte zich in het lijstje van best geklede politici ter wereld mocht terugvinden vond ik niet het grootste nieuws. Bijzaken hebben bij hem de overhand. Altijd maar lachen, goed in het pak zitten en met alle winden meewaaien zijn toch zijn handelsmerk. Bij volgende verkiezingen zullen deze zaken voor menigeen zwaarder wegen dan de “˜Stand van het Land’.

Oh, zou ik bijna nog vergeten dat de pensioenreserves zijn toegenomen met 310 miljard tot een totaal van 1150 miljard. En dat de ouderenbonden kwaad zijn op 50-plus, de partij van bijklusser Henk Krol. Terwijl het toch veel nuttiger zou zijn als deze groeperingen samen zouden gaan optreden.

Met het mailtje van mijn zwager is alles over deze week wel gezegd. Het grootkapitaal is het meest in het nieuws geweest en heeft daarmee (tijdelijk) de werkelijke problemen in ons land naar de achtergrond verdrongen.

Bijvoorbeeld de 3.2% achteruitgang in werkelijk te besteden inkomen. De krimp in onze economie, die groter was dan eerder gepubliceerd.

Over toename van de werkloosheid zeg ik niets meer in dit blog. Dat onderwerp komt vast volgende week wel weer aan de beurt.


Delen

About Zwager van A'dam

De Zwager van A'dam blogt over “Alledaagse Dingen en Absurde Verhalen” Een verzameling korte verhalen over muziek, sport, nieuws, financiële zaken, arbeidsmarkt en “gewoon” gekkigheden. De Zwager van A'dam is ook te volgen op Twitter (@zwagervanadam)

De naam  Zwager van A'dam laat zich  verklaren door het gegeven dat de schrijver in Zwaag woont en afkomstig is uit Amsterdam. Vandaar de naam Zwager van A'dam.).