De vijf beste apps om personeel te motiveren

Motivatie apps
Delen

Motivatie apps

Gemotiveerd personeel is effectiever. Veel werkgevers vinden het echter lastig om hun personeel te motiveren. Tegenwoordig bieden mobiele apps steeds vaker de oplossing. Intermediair zette de vijf beste motivatie apps op een rij.

1. Streaks – iOS – €1,79

Streaks is een kalender, die werknemers in staat stelt om jezelf een bepaald doel te stellen. Bijvoorbeeld: elke dag alle mail wegwerken of elke dag een bepaald aantal sales realiseren. Vervolgens moet de werknemer elke dag aangeven of het doel behaald is. Daarmee creí«er je zogenaamde streaks, oftewel: een aantal dagen op rij je doel behaald. Als je eenmaal zo’n persoonlijk record hebt gezet, wil je dat waarschijnlijk verbeteren. De app houdt de huidige “˜streak’ bij en daarnaast de langste streak tot nu toe, zodat werknemers constant worden geconfronteerd met hun doel. Als werkgever kun je streaks voor je werknemers definií«ren en daar bepaalde bonussen aan hangen.

2. Motivational Quote for Success – Android – Gratis

Motivational Quote for Success laat werknemers telkens wanneer ze de telefoon aanzetten een mooi inspirerend citaat zien. Dit is lang niet altijd werkgerelateerd, maar dat hoeft ook niet. Mooie, rake citaten hebben vaak het effect dat mensen zich prettiger voelen en dat heeft een gunstig effect op de stemming en daarmee de productiviteit.
Minpunten: de app ziet er niet zo mooi uit en de citaten zijn niet in het Nederlands beschikbaar.

3. Einsteinâ„¢ Hersengymnastiek HD – Android – €2,99

De Einstein Hersengymnastiek app zet werknemers “˜s ochtends op een leuke manier op scherp. Einstein is een zogeheten braintrainer, waarmee korte oefeningen moeten worden gedaan, zoals taalopdrachten, rekensommen en logica, die ertoe leiden dat je je hersenen zo traint dat je elke dag iets slimmer wordt. Of dat écht werkt, daar zijn de meningen over verdeeld, maar het zorgt voor een (gezellig) competitief sfeertje hetgeen de sfeer op de afdeling zeker ten goede komt.

4. Motivatie Coach – Android – Gratis

Motivatie Coach geeft werknemers elke dag inspirerende citaten, maar biedt daarnaast de mogelijkheid zelf citaten op te slaan die vervolgens willekeurig terugkomen wanneer de telefoon wordt ingeschakeld. Achter deze app hangt een grote community. Volgens de maker is het in de komende versie ook mogelijk om uitspraken te delen met – en verzamelen van – mensen die van dezelfde soort inzichten houden.

5. Test je Toptalent – iOS – Gratis

De Test je Toptalent-app stelt werknemers een aantal zeer gerichte vragen. De verzameling antwoorden biedt uiteindelijk inzicht in de persoonlijkheid van een werknemer en laat zien hoe hij of zij met talent omgaat. Vervolgens kan die kennis gebruikt worden om een andere koers te varen en het talent uiteindelijk optimaal te benutten.
Minpunt: uiteindelijk is het doel van de app om ervoor te zorgen dat je het boek Over de Top koopt. Het boek geeft meer uitleg, maar je hoeft het niet te kopen.

Dit artikel is ons ter beschikking gesteld door Intermediair.

Andere leuke of handige app’s

Tariefberekening
Facebook vacature app
VIPtest
Nieuwe wetten 
Salarisberekeningen 2013 
Powerpoint Killer 
App HR & Salaris Info


Delen

1 comment on “De vijf beste apps om personeel te motiveren

  1. Pingback: HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 12 « Werken in een Callcenter

Comments are closed.