Carrií¨re maken: op naar de top

carriere-maken
Delen

De mens is constant in ontwikkeling en steeds op zoek naar meer. Stap voor stap komen we steeds een stapje verder en blijven we onszelf ontwikkelen. Uiteindelijk hopen we allemaal onze dromen waar te maken, tenminste, we proberen ernaar te streven. Voor sommigen is dit het stichten van een gezin en voor sommigen is dit het maken van carrií¨re. Op het laatste zullen we verder ingaan. Want wat houdt carrií¨re maken eigenlijk in?

Wat houdt carrií¨re maken eigenlijk in?

Is dit het verdienen van een bovengemiddeld tot extreem hoog salaris? Of status? Vaak wordt carrií¨re maken hiermee geassocieerd. Maar vergeet niet dat dit naast het verdienen van veel geld ook een proces is van vallen en opstaan. Hoe hoger u komt, hoe meer verantwoordelijkheid er op uw schouders rust en hoe uitdagender de werkzaamheden. Alle grote leiders en topmensen hebben behoorlijk wat tegenslagen gekend. Het is de manier waarop zij hiermee omgingen wat hun zo groot heeft gemaakt. En dat kunt u ook! Carrií¨re maken is immers niks anders dan het beste halen uit uw competenties, die optimaal benutten en een team van mensen om u heen hebben die andere kwaliteiten hebben, zodat iedereen in zijn eigen positie goed kan functioneren.

Hoe carrií¨re maken?

Een belangrijk onderdeel van carrií¨re maken, is weten wat u kan en wil. Zonder dit, is het lastig om uzelf “˜te verkopen’. Als u hier achter komt, kunt u ook uw rol binnen een organisatie bepalen. Vanuit deze rol kunt u verder groeien naar een hogere functie of wellicht eigen ondernemerschap

carriere maken - hogerop komenHogerop komen? Maak het duidelijk.

Uw huidige werkgever zal nooit weten dat u de ambitie heeft om te groeien binnen het bedrijf zolang u het hem niet verteld of laat zien. Laat uw werkgever weten wat u kan en wat uw ambities zijn. Goede communicatie tussen werknemer en werkgever zorgt voor transparantie en duidelijkheid. Daarnaast is dit essentieel voor een goede werksfeer. Maak uw werkgever niet alleen bewust van wat u kan, maar laat het ook zien.

Wie kan u helpen?

Komt u niet in aanmerking om hogerop te komen? Kijk dan naar opties hoe dat wel kan. Laat zien dat u bereidt bent om stappen te nemen. Vraag of u een opleiding of diverse cursussen mag volgen, zowel intern als extern.  Werkt u in een grotere organisatie? Kijk dan of de HR-afdeling u kan helpen. Zij houden zich bezig met personeelsontwikkeling en weten welke stappen u kunt ondernemen om dit te verwezenlijken. Daarnaast zijn er diverse organisaties die carrií¨re coaching aanbieden, deze bureaus kunnen u helpen om bepaalde kwaliteiten van uzelf te ontwikkelen of om te achterhalen waar uw kracht zit.

Vergeet niet dat carrií¨re maken tijd kost en met stappen gerealiseerd kan worden. Blijf doorzetten en sta open voor feedback en nieuwe dingen. De enige die uw carrií¨re in de weg kan staan bent u!

 


Delen

1 comment on “Carrií¨re maken: op naar de top

  1. Pingback: HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 10 « Werken in een Callcenter

Comments are closed.