Belastingaangifte 2012 – Tip 14 – Controlethema Belastingdienst

      Reacties uitgeschakeld voor Belastingaangifte 2012 – Tip 14 – Controlethema Belastingdienst
Belastingaangifte 2013
Delen

Belastingaangifte 2012

De aankondiging om aangifte te doen voor de inkomstenbelasting 2012 valt binnenkort bij veel mensen in de brievenbus. Misschien hebben de meesten onder u deze aankondiging al ontvangen? Een biljet zit er niet (meer) bij, de belastingaangifte 2012 moet digitaal worden gedaan.

De komende weken geef ik een dagelijkse tip op dit blog. Want niet iedereen is thuis in de wereld van de fiscus.

Om het leesbaar te houden bespreek ik dagelijks één vraag van het aangiftebiljet of een onderdeel daarvan. Alle tips zijn natuurlijk de komende tijd terug te lezen op dit blog.

Belastingaangifte 2012 – Tip 14: Controlethema Belastingdienst

Ieder jaar kiest de belastingdienst een thema uit waarop ze extra gaan controleren. Kozen ze vorig jaar “˜het te laat indienen van de belastingaangifte’ als thema, fit jaar gaat de belastingdienst bij de belastingaangifte 2012 strenger controleren op aftrekposten. Aftrekposten als de (on)terechte aftrek van lijfrentepremies en (on)terechte aftrek van zorgkosten zullen scherper gecontroleerd gaan worden. Evenals bijvoorbeeld het verhogen van de hypotheek.  Dit maakte Staatssecretaris Frans Weekers (Financií«n) gisteren bekend.

Belastingaangifte 2012

Ook dit jaar wordt de belastingaangifte weer makkelijker (als het goed is!). Daarom heeft de belastingdienst weer een gedeelte van de belastingaangifte 2012 ingevuld. Met dit jaar als extraatje (voor ruim 4 miljoen Nederlanders) het invullen van de bank- en spaargegevens. De overige 4 miljoen Nederlanders die de belastingaangifte 2012 moeten indienen, moeten hun bank- en spaargegevens zelf invullen, maar kunnen wel gebruik maken van een deels ingevulde aangifte.

Staatssecretaris Frans Weekers roept iedereen wel op om de vooraf ingevulde aangifte goed na te kijken op fouten en eventuele fouten te wijzigen of aan te vullen. Ook als vult de Belastingdienst een gedeelte van de aangifte in. Je bent zelf verantwoordelijk voor fouten in de aangifte (ook voor dat wat de Belastingdienst heeft ingevuld dus!!).

Voor meer tips over de belastingaangifte 2012, houd ons blog in de gaten of  klik voor eerdere tips met betrekking tot de belastingaangifte 2012 op deze link


Delen