HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 8

      Reacties uitgeschakeld voor HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 8
HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMC
Delen

HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMCHRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 8

Week 8 gaat de boeken in als een week vol met slecht nieuws. Deze week werden er door het CBS weer een aantal cijfers – waar je niet vrolijk van wordt – bekend gemaakt. Allereerst natuurlijk de cijfers van de oplopende werkloosheid. Een recordaantal mensen zit momenteel thuis zonder werk. Bijna 600.000 mensen zijn werkloos en nog nooit zaten zoveel mensen werkloos thuis. Daarnaast is het vertrouwen van consumenten naar een historisch dieptepunt gedaald. En de huizenmarkt is nog steeds prut (-10% ten opzichte van de prijzen van vorig jaar in deze periode), het aantal vacatures daalde licht en ook de uitzendbranche is de eerste maand van 2013 gekrompen, maar de consumptie krimpt

Maar goed volgens de voorspellingen van het IMF heeft Nederland het dit jaar het zwaarst en trekt het daarna allemaal weer aan en vergeleken met andere landen doet Nederland het nog niet heel slecht.

De artikelen die de afgelopen week op Hi-RE.nl zijn gepubliceerd op een rijtje in het HRM Weekoverzicht van Hi-RE…

HRM Weekoverzicht - Web presence – wat kun je doen?Web presence – wat kun je doen? – Annemarie Stel

In het eerste deel van deze mini-serie over web presence, over content, context en plaats, kon je lezen dat het tegenwoordig een verplichting lijkt om op heel veel manieren en plaatsen online aanwezig te zijn als werkgever. Niet alleen met een recruitmentsite en op allerlei netwerken, maar ook in allerlei verschillende omstandigheden: thuis, onderweg, op het werk én op allerlei verschillende apparaatjes: PC, tablet, smartphone… [Lees verder...]

HRM Weekoverzicht  - Belastingaangifte 2012 – Tip 13 Belastingaangifte 2012 – Tip 13 – Zwager van A’dam

De aankondiging om aangifte te doen voor de inkomstenbelasting 2012 valt binnenkort bij veel mensen in de brievenbus. Misschien hebben de meesten onder u deze aankondiging al ontvangen? Een biljet zit er niet (meer) bij, de belastingaangifte 2012 moet digitaal worden gedaan.

De komende weken geef ik een dagelijkse tip op dit blog. Want niet iedereen is thuis in de wereld van de fiscus. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - Levert social media jou klanten en omzet op? Levert social media jou klanten en omzet op? – Saskia Postma

Wellicht herken je het zelf ook wel. Veel zelfstandige professionals laten zich tegenwoordig helemaal gek maken, want ze horen overal dat ze vooral actief moeten worden op social media. Omdat ze anders absoluut de boot missen…

Ben jij ook zo lekker druk op Facebook waar je een mooie bedrijfspagina hebt gebouwd en voortdurend op zoek bent naar zoveel mogelijk nieuwe “˜likes’? Twitter jij je suf en ben je daarnaast regelmatig te vinden op LinkedIn? [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - Als ik aan sociale media denk, dan denk ik aan Sofie... Als ik aan sociale media denk, dan denk ik aan Sofie… – Guido Everaert

Ik herinner me dat nog erg goed. Al vrij lang geleden. Ik zat weer eens in zo’n incrowd seminar waar een handjevol ingewijden voor een ander handjevol uitlegt wat die eigenlijk al weten, maar misschien niet zo goed uitgelegd krijgen.

Een meisje viel mij op. Klein van gestalte, onberispelijk engels, grappige en juiste voorbeelden, goeie speech skills. Verder niet meer over nagedacht, omdat ik immers moest uitkijken naar business opportuniteiten. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - Werkgevers én werknemers kijken Werkgevers én werknemers kijken “˜verdomd slecht’ en missen kansen. Tijd voor actie! – Huub Buijs

Iedereen kent ze. Van die managers die zeggen “˜dat doen wij al jaren zo’. Heb je er teveel van dan gaat het geheid mis met je organisatie. Toch hebben we er allemaal weleens last van. We kijken “˜verdomd slecht’ en laten daardoor vele kansen onbenut. Door medewerkers te stimuleren om weer “˜te kijken als een kind’ kun je die latente creativiteit voeden. Je medewerkers zullen je er voor belonen. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht  - Hoe responsive design er uitziet – infographicHoe responsive design er uitziet – infographic Annemarie Stel

Afgelopen week ging het hier over “˜responsief ontwerp’: de situatie dat de wijze van presenteren van informatie op een site afhankelijk is van het apparaat én van de situatie waarin de ontvanger zich bevindt en wat dat betekent. Als afsluiting van dat mini-reeksje gaat de deze infographic over  ‘responsive design “˜. Want behalve een inhoudelijke component, zit er natuurlijk een grote technische kant aan: het ontwerp moet immers (kunnen) reageren op het gedrag van de gebruiker, “based on screen size, platform and orientation”. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - Wat is toch het geheim van die briljante speech schrijver uit het Witte Huis?

Wat is toch het geheim van die briljante speech schrijver uit het Witte Huis? – Pauline le Rí»tte

Obama’s speechschrijver, Jonathan Favreau, vertrekt. Zijn werk zit erop. Hij gaat z’n geluk beproeven als scenarioschrijver in Hollywood.

Favreau verschijnt in 2004 als een duveltje uit een doosje. En blijkt een briljant speechschrijver. Eén van de beste van de afgelopen jaren. Weinig Amerikaanse presidenten hadden zo’n sterke speechschrijver in hun team.

Hoe doet hij het toch? Zo jong. Onervaren nog in het begin. En dan van die geweldige speeches schrijven. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - “˜Fulltime werken is uit. Slenteren schept nieuwe banen’ – Zwager van A’dam

Met een simpel artikel, ergens in een krant, veranderde gisteren mijn kijk op “˜ werken ‘ totaal.

Om gezond te blijven, zo las ik ergens, moest de mens minstens vier uur per dag slenteren, twee uur staan en daarnaast nog wat nutteloos rondlummelen. Sporten was dom, nutteloos en zette totaal geen zoden aan de dijk. Onderzoeken, waarin werd beweerd dat minimaal een half uur per dag bewegen voldoende was, werden zo aan de kant geschoven. En ook het fabeltje, dat driemaal daags een kwartier wandelen nuttig was, werd in het artikel als volkomen onvoldoende weggezet. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - Starten met Facebook Recruitment

Starten met Facebook Recruitment SLaura Overwijk

Recruiters die willen starten met Facebook binnen hun recruitmentactiviteiten kunnen dit op verschillende manieren doen:

  • Een werken-bij Facebookpagina starten en onderhouden
  • Op hun corporate Facebookpagina naast bedrijfsnieuwtjes ook vacatures delen
  • Het installeren van een Vacature App (op zowel Werken-bij als corporate FB pagina)

[Lees verder...]

HRM Weekoverzicht - Kandidaat ervaring – 75 procent van de sollicitanten hoort niks

Kandidaat ervaring – 75 procent van de sollicitanten hoort niks Redactie

75 procent van de sollicitanten hoort niks op hun sollicitatie…Solliciteren, het op zoek zijn naar een baan; het kan behoorlijk frustrerend zijn. De spanning van het wel of niet op gesprek mogen komen, dan weer wachten of jij degene bent die het team en de organisatie mag komen versterken en zo verder. Zeker als je om een baan zit te springen, is het wachten op het verlossende antwoord niet altijd even gemakkelijk. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht – Van de Pers

HRM Weekoverzicht - Goede voorbereiding en de juiste outfit cruciaal voor succesvol solliciterenGoede voorbereiding en de juiste outfit cruciaal voor succesvol solliciteren

Hoewel sommige mensen geboren sollicitanten zijn, is solliciteren voor veel kandidaten stressvol. Zeker nu het aantal sollicitanten per vacature hoog is, is het belangrijk om jezelf zo goed mogelijk te presenteren. Kandidaten voelen deze druk wat soms tot beschamende situaties leidt. Uit een enquíªte van Zo! Recruitment blijkt dat deze gíªnante momenten ontstaan door gebrek aan voorbereiding, een ongelukkige outfit of domweg pech. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - ICI PARIS XL lanceert nieuwe werken bij site

ICI PARIS XL lanceert nieuwe werken bij site

ICI PARIS XL  heeft een nieuwe werken bij site gelanceerd. Om zich goed te kunnen orií«nteren op een carrií¨re bij ICI PARIS XL vinden potentií«le kandidaten op de “˜werken bij’ site informatie over ICI PARIS XL als werkgever, de verschillende functies, opleidingsmogelijkheden en uiteraard een overzicht van alle openstaande vacatures. Met behulp van wervende teksten en beeldmateriaal worden bezoekers geí«nthousiasmeerd voor een carrií¨re bij ICI PARIS XL. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht Online werk verdubbelt in 2013

Online inhuren personeel belangrijke bedrijfsstrategie voor grote bedrijven

Uit de cijfers van Elance,  platform voor online werk, blijkt dat online werken in 2013 zal verdubbelen. In het rapport 2013 Online Work Predictions komen de belangrijkste redenen aan bod. [Lees verder…]

HRM Weekoverzicht – CV 2.0, Video, cursus, etc…

Some Recruiter I Used to Know – De Vrijdag Video
CV van de maand Februari: Erika Baltes
Leergang Arbeidsmarktcommunicatie


Delen