CV 2.0 – Een mooie, opvallende Prezume

Delen

In de rubriek CV 2.0 laten we elke woensdag een leuk, opvallend, creatief CV zien. Een CV 2.0 is een CV die gelijk opvalt en waar van je denkt: Wow, dat ziet er anders uit. Wat leuk, origineel of anders!

CV 2.0 Prezume bij Anja van Ginneken

Het CV 2.0 van vandaag is de prezume van Anja van Ginneken. Anja is op zoek naar een baan als ervaren tekstschrijver, proofreader/corrector, redacteur, content manager en/of social media netwerker.

Een prezume is een combinatie van een prezi en een cv (prezi + resume) en wordt steeds meer en meer gebruikt als CV of als ter aanvulling van het CV. We vroegen Anja waarom zij heeft gekozen voor een prezume in plaats van een gewoon CV.

Anja:

“Tekst zonder beeld is op internet geen optie meer. Tekst zonder technologie is niet meer weg te denken. In een markt waar content marketing koning is en websites het gezicht zijn van mens en bedrijf, kan je zelfs als tekstschrijver niet meer kiezen voor enkel een papieren cv.

Ik heb al een site. Ik gebruik al diverse social media. Mijn papieren cv is al geí¯llustreerd. Dat leek voldoende tot ik op zoek moest naar een nieuwe opdracht/baan. Toen besefte ik dat ik voordeel kon halen uit mijn ervaring als tekschrijver met een ‘beelddenkende’ geest.
Bij ‘toeval’ kwam ik via Twitter  in aanraking met Prezi. Ik zag 1 presentatie van een cv/resumé (=prezume)  en was meteen verkocht.
Mijn eerste poging was een weg van frustratie. Prezi vraagt om een andere, niet-lineaire manier van denken. Je moet leren denken in scenario’s, in een toneelpodium waar diverse acties in diverse hoeken gebeuren.
Mijn tweede poging slaagde wonderwel met hulp van Prezi kikker Marcel en de gratis Prezi Inspiration Night.

Mijn doel? Werkgevers laten zien dat ik niet de 13-in-een-dozijn tekstschrijver ben die wel wat weet van social media. Ik schrijf met kennis en passie, ben nieuwsgierig naar de kleine lettertjes van social media, sta open voor nieuwe dingen en leer er snel mee omgaan.”

 

Andere leuke en creatieve CV 2.0 “²s:

Eline zoekt werk!
Plaatjes schieten
Teletekst-style
Best of 2012 CV 2.0
Creativiteit uit Turkije
Inspiratie uit de Oekraí¯ne
Weer een mooi plaatje


Delen

3 comments on “CV 2.0 – Een mooie, opvallende Prezume

  1. Pingback: CV 2.0, die je zo in de supermarkt tegen kunt komen…

  2. Pingback: CV 2.0 Agile-style | Werken in een Callcenter

Comments are closed.