Video – Wat als sociale netwerken in de jaren ’80 al waren uitgevonden?

Sociale netwerken jaren 80
Delen

Sociale netwerken jaren 80

De jaren ’80. Ok, ik heb ze niet heel bewust meegemaakt, althans het begin niet. Geboren in 1975 maak je het begin niet echt mee. Uit de begin jaren ’80 weet ik nog dat ik de clip van Michael Jackson’s Thriller heel erg eng vond, Sandra Kim het songfestival won, maar verder kom ik niet. Het einde van de jaren ’80 daarentegen… als jonge puber heb ik die toch wel bewust meegemaakt. De eerste feestjes zonder ouders, het eerste vriendje…

De jaren ’80, wat weet jij daar nog van? De jaren ’80 zijn het tijdperk van de opkomst van de walkman, de kabeltelevisie, de cd, de computer, Atari, de magnetron en de Rubiks kubus. Van The A-team, Alf, Knightrider, The Dukes of Hazard en Miami Vice. Van films als Dirty Dancing, Back to the Future, ET en Ghostbusters. Van Michael Jackson, Madonna, The Cure, U2, Madness, Queen, Duran Duran, Wham! en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn geweest als er al in de jaren ’80 sociale netwerken en platformen zouden zijn geweest. Nee… nou ik ook niet, maar de makers van de onderstaande filmpjes wel.

Wat als sociale netwerken in de jaren ’80 al waren uitgevonden?

Hoe zou het er dan allemaal uit hebben gezien? YouTube, Spotify, Twitter, Skype, Google, LinkedIn, Facebook in jaren ’80 style. Een aantal leuke filmpjes. Misschien wel handig om even je geluid zachter te zetten, want dat klonk in de jaren ’80 toch echt beduidend minder.

Veel plezier!

Waarom Twitter niet bestond in de jaren ’80

 Waarom Spotify niet bestond in de jaren ’80

Waarom Skype niet is uitgevonden in de jaren ’80

Maar wat als Google wel was uitgevonden in de jaren ’80…

Of LinkedIn…

Of als je Angrybirds had kunnen spelen op je 286 computertje…

En last but not least en dan ook nog eens tien jaar later… Wat als YouTube al in de jaren ’90 had bestaan?

Of Facebook…

.

 


Delen

1 comment on “Video – Wat als sociale netwerken in de jaren ’80 al waren uitgevonden?

Comments are closed.