Werknemers zien crisis donkerder in dan werkgevers

Werknemers zien crisis donkerder in dan werkgevers
Delen

Werknemers zien crisis donkerder in dan werkgevers

Werknemers zien de huidige crisis donkerder in dan werkgevers. Dat blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding & Training uitgevoerd onder 357 respondenten. De respondenten bestonden uit 258 werknemers en 99 werkgevers. In dit online onderzoek werden werknemers en werkgevers gevraagd of zij veel merken van de crisis. 63 procent van beide groepen gaf aan veel last te hebben van de crisis. De verwachtingen van elkaars situatie week echter sterk af. Slechts 45 procent van de werkgevers schat in dat werknemers veel merken van de crisis, tegenover 71 procent van de werknemers die inschat dat hun werkgever onder de crisis te lijden heeft.

Werknemers moeten zelf meer investeren in opleiding

Uit het online onderzoek bleek ook dat werkgevers vinden dat werknemers zelf meer moeten investeren in opleiding. 68 procent van de werkgevers gaf aan te vinden dat de werknemer in tijden van crisis zelf meer in zijn of haar opleiding moet investeren. Werknemers zijn het met die noodzaak niet eens, slechts 35 procent stemt ermee in. Wel zou 46 procent ertoe bereid zijn zelf meer te investeren.

Else Slegers, directeur van ISBW: “De verwachtingen van werkgevers en werknemers over hun wensen en behoeften liggen wel vaker uit elkaar. Dit bleek vorig jaar bijvoorbeeld ook uit ons onderzoek over de verwachtingen over beoordelingsgesprekken. Toch laat dit onderzoek zien dat de crisis werknemers en werkgevers niet volledig uit elkaar drijft. Het wederzijdse begrip is ook voldoende aanwezig en zolang werkgevers het zonniger inzien, komen we die crisis met z’n allen zeker te boven.”

– persbericht – 

 Deze week nog meer op Hi-RE.nl

Plat of nog platter (over vacatureteksten)
Een STAR (R) in solliciteren
Team optimalisatie hoog op agenda 2013 HR


Delen

1 comment on “Werknemers zien crisis donkerder in dan werkgevers

  1. Pingback: HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op de week 50

Comments are closed.