Videosollicitatie filmpje

Delen

Ik kan mijn eerste sollicitatie nog herinneren als de dag van gisteren. Het eerste gesprek was leuk geweest, super enthousiast, dus ik was helemaal in de wolken toen ik een tweede gesprek mocht komen doen. ’s Werelds grootste deceptie. Aan het einde van een zeer moeizaam stroef lopend gesprek sloot de directeur af met de zin: ‘Nou dan moesten we het maar doen’. Hoe NIET-blij kan je zijn met een blije gebeurtenis…

Videosollicitatie
Solliciteren, het is denk ik niemand zijn hobby, maar het kan een enorme inpact hebben op je leven, als je door een goede sollicitatie de baan van je dromen krijgt. Daarom vind ik het onderwerp van het filmpje van deze week ook geweldig. Ik ben net 10 jaar op weg in mijn werkende leven en mijn creativiteit uit zich momenteel vooral in het schrijven van Sinterklaasgedichten. Als ik dan de videosollicitatie zie van Joep en Eva, dan vind ik dat echt een enorm leuke en vernieuwende manier om te solliciteren.

Sprekende indruk
In de rubriek CV 2.0 zien we vooruitstrevende CV’s die een eerste indruk van een kandidaat verbeteren. In een videosollicitatie kan je niet alleen je CV visualiseren, maar laat je meteen een goede indruk achter van hoe je zelf overkomt. Naast je verbale communicatie, komt ook je non-verbale communicatie aan bod. Dat is lastig te vatten op papier!

Joep en Eva
Joep en Eva zijn in hun videosillicitatie op zoek naar een afstudeeropdracht op een HR afdeling. Ik ben benieuwd of ze een leuke opdracht hebben gevonden.


Meer filmpjes op HI-RE:
Motivatie door prikkels?
Social Media comedy
Communicatie en mensen
Motivatie
Time management, een herhalingscursus?


Delen

1 comment on “Videosollicitatie filmpje

  1. Pingback: Best of 2012 Filmpje « Werken in een Callcenter

Comments are closed.