Filmpje Motivatie door prikkels?

      Reacties uitgeschakeld voor Filmpje Motivatie door prikkels?
Delen

Het is weer tijd voor een beetje motivatie op deze vrijdag ochtend. Het aantal zonuren per dag doet het niet echt voor mij op dit moment… In het donker op de fiets naar mijn werk, om vervolgens een uur of 9 later weer in het donker naar huis te gaan. Ik ben dan ook blij dat het weekend voor de deur staat, alle mogelijkheid om wat motivatie van het daglicht op te doen. En dan speel ik nog vals ook, 3 dagen weekend en morgen ga ik lekker een strandwandeling maken!

Prikkels
Ik hoop altijd maar dat mensen genoeg prikkels krijgen op hun werk om er met plezier naartoe te gaan en daar ook de toegewezen taken uit te voeren. Maar of dat in alle gevallen ook daadwerkelijk zo is, betwijfel ik helaas. Persoonlijk ben ik er van overtuigd, dat geen baan 100% zaligmakend is en dat er altijd wel een onderdeel is, of dit nu een taak, collega of leverancier is, dat in mindere of meerdere mate irritatie oplevert.  Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik in 90% van de tijd gewoon zeer happy ben met wat ik doe.

Motivatie
Hoe komt het dat een medewerker gemotiveerd is? Om te beginnen moet het wel in de aard van het beestje zitten, er zijn echt mensen die amper gemotiveerd zijn om adem te halen, laat staan te werken, maar laten we van het positieve uitgaan. Wat is de motor achter motivatie? Dan Pink leidt ons deze week met zijn motivational speech door dit onderwerp heen. Geld, taken, status? What does the tric?

Een gemotiveerd weekend gewenst!


Meer filmpjes op HI-RE:
Filmpje Social Media comedy
Communicatie en mensen
Motivatie
Time management, een herhalingscursus?
Blijven lachen


Delen