Via via de beste manier om de beste kandidaten te vinden

viavia
Delen

viavia

Gisteren is de nieuwe vacaturesite JobAmbassadors.com gelanceerd en deze nieuwe vacaturesite heeft grote plannen. De vacaturesite Jobambassadors. wil namelijk de recruitmentmarkt opengooien. Bij Jobambassadors geloven ze dat mensen zelf heel goed weten wie in hun netwerk wel eens iets anders wil, en ook wie echt geschikt is voor een vacature. Door social media zijn onze netwerken bovendien groter dan ooit. Dit maakt mensen volgens Jobambassadors elkaars beste recruiter.

Werkwijze Jobambassadors

Jobambassadors noemt haar deelnemers Ambassadors. De site scant op verzoek van de Ambassador zijn of haar Facebook en Linkedin-account en matcht het netwerk van deze persoon met de vacatures.

Wanneer een Ambassador, bijvoorbeeld veel ICT-managers in Maastricht in het netwerk heeft, dan zal JobAmbassadors vacatures voor ICT-managers uit Maastricht aan hem of haar matchen.

In de match tussen vacature en een Ambassador worden in het totaal 33 criteria meegenomen. Behalve dat er gematched wordt aan de hand van ‘harde’ criteria zoals werkervaring, opleidingsniveau en locatie wordt er ook gekeken naar ‘zachte’ criteria of de relatie tot het bedrijf. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of een Ambassador fan is op Facebook of volgers kent op Linkedin van een bedrijf maar ook of er mensen in het netwerk van de Ambassador bij het bedrijf werken of gewerkt hebben.

De werkgever betaalt pas op het moment dat er ook daadwerkelijk geschikte kandidaten solliciteren. Vooraf geeft de werkgever aan wat het hem of haar waard is een geschikte kandidaat uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Dit bedrag wordt vervolgens uitgekeerd aan de ambassadors die deze kandidaten hebben aangeleverd.

Initiatiefnemer Siem van Bruggen: “Veel bedrijven willen aan de slag met social media voor het werven van nieuwe medewerkers, maar weten niet goed hoe ze dat moeten aanpakken. Met JobAmbassadors willen wij deze bedrijven de kans geven om te profiteren van de nieuwe mogelijkheden die social media biedt. Via één gratis vacatureplaatsing kunnen wij een vacature aan honderden mensen met een relevant netwerk koppelen. De ambassadors kunnen de vacature naar een individuele kandidaat sturen of de vacature weer verder verspreiden in hun netwerk.”

Filmpje JobAmbassadors

– persbericht –


Delen

4 comments on “Via via de beste manier om de beste kandidaten te vinden

  1. Adriana van Schalken | Payroll Works

    Interessant. Site ziet er goed uit en spreekt direct aan. Ook erg interessant dat je er een bonus aan kunt verdienen als Ambassador. Door mijn payroll functie heb ik aardig wat contacten in mijn netwerk.

    Dit kan interessant worden

  2. Pingback: HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op de week 47

  3. Pingback: JobAmbassadors » JobAmbassadors in de media

Comments are closed.