Apps Het Nieuwe Werken

      Reacties uitgeschakeld voor Apps Het Nieuwe Werken
Delen

De week van Het Nieuwe Werken (HNW) staat voor de deur. Noteer 12 tot en met 16 november 2012 in je agenda, want dan is het al weer de derde Week van HNW. In deze week staat alles in het teken van HNW. Met trainingen, acties, seminars, webinars, aanbieding, open huizen-route, kortom: allerlei activiteiten, tips en opvallende acties om te zien hoe HNW ook voor jouw organisatie gaat werken.

Met deze week in het vooruitzicht hebben we op HI-RE.nl deze week in de rubriek Apps een wat alternatieve app, aangezien deze niet voor de bestemd smartphone is, maar een eenvoudige online App is gericht op HNW.

DOC Advies, een adviesbureau gespecialiseerd in proces- en verandermanagement, heeft een “˜Het Nieuwe Werken’ App gelanceerd. De app biedt organisaties inzicht in de verandering in de manier van werken en in het gedrag van medewerkers die HNW vraagt. Ook geeft de HNW App weer hoe je deze verandering kan realiseren.

HNW aanpak
In de app presenteert DOC Advies de aanpak die het adviesbureau gebruikt om Het Nieuwe Werken te implementeren. De aanpak is gebaseerd op zowel organisatiebrede interventies als persoonlijke interventies. Vijf thema’s staan centraal: Flexwerken, Sociale cohesie, Digitaal (samen)werken, Leidinggeven & sturen op afstand en Persoonlijk leiderschap.

HNW Scan
De app bevat ook een “˜HNW scan’, een tool waarmee de bereidheid voor HNW in kaart kan worden gebracht. “Na het invullen van 5 vragen krijgen deelnemers een overzicht van de readiness binnen een organisatie” zegt Bjí¶rn Henselmans.


Ondanks dat waarschijnlijk vrijwel iedere organisatie zich wel al verdiept heeft in Het Nieuwe Werken, is het niet verkeerd om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. www.werken20.nl, de website die alles weet over Het Nieuwe Werken (werken 2.0) is dan misschien interessant om te volgen.

Meer artikelen over Apps op Hi-Re.nl:
CamCard
Schrijven op je iPad
Move!
Data usage
Werf&
 


Delen