De gestreste manager “bestaat” niet

      Reacties uitgeschakeld voor De gestreste manager “bestaat” niet
Gestreste manager - ontspannen manager
Delen

Gestreste manager - ontspannen managerHet beeld dat bestaat van de gestreste manager die  met stoom  uit zijn oren als een kip zonder kop rondrent, is achterhaald en eigenlijk is het tegenovergestelde juist waar. Mensen in een leidinggevende positie zijn meer ontspannen dan mensen zonder deze positie. Dit blijkt uit een studie van Harvard University onder 200 managers en niet-managers. De bevindingen van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PNAS.

Het onderzoek

Zo’n 200 mensen in leidinggevende (148)  en niet-leidinggevende (65) posities werden onderzocht op stress. De deelnemers aan het onderzoek werden gerekruteerd bij manamgementcursussen.  De deelenemers komen uit allerlei sectoren, maar veel van de deelnemers zijn werkzaam in de publieke sector en het leger. De proefpersonen moesten vragenlijsten invullen, maar ook werden de stresshormonen (cortisol) gemeten in het speeksel.

Uitkomst onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dus dat mensen in leidinggevende posities meer ontspannen zijn dan niet-leidinggevenden. Ook blijkt dat deze ontspannenheid toeneemt, naarmate men hoger in de boom zit. Hoe meer senior, hoe minder cortisol, het stresshormoon, in het lichaam.

Ook bleek uit het onderzoek dat de leiders vaker man waren en rijker. Ook zagen de onderzoekers dat de leiders meer sportten, meer koffie dronken, minder rookten, minder sliepen en eerder opstonden dan niet-leiders ( 6 uur in ’s ochtend gemiddeld voor de leiders tegen 7.30 gemiddeld voor de niet-leiders).

Een reden voor het lagere stressniveau bij leidinggevenden zou kunnen zijn dat de leidinggevenden meer controle hebben. Ze hebben de touwtjes in handen en het totaaloverzicht. Dit kan meer rust geven.

Ook zou het kunnen dat de studie een vertekend beeld geeft omdat veel van leidinggevenden werkzaam zijn bij de overheid. Werken bij de overheid geeft over het algemeen meer baanzekerheid. De managers zouden daardoor zekerder kunnen zijn en minder stress ervaren.

Verdere studie

Om meer bevestiging van de bevindingen te krijgen, gaan de onderzoekers nog verder met het onderzoek en zullen de onderzoekers meer gaan kijken wat er gebeurt met het stressniveau als mensen op en neer gaan op de carriéreladder.

Bron: PNAS


Delen