Sociale netwerken: Blijf niet in één wereld hangen

      Reacties uitgeschakeld voor Sociale netwerken: Blijf niet in één wereld hangen
Delen

Ik ben graag in de online wereld. Ik geniet van de gesprekken die zich ontspinnen op Twitter, de kennis die zo makkelijk gedeeld wordt, de glimlach die op je gezicht verschijnt als je tweet vaak wordt geretweet of als je er een leuke reactie op krijgt. Ik ben niet verslaafd, want in het weekend zul je mij er niet vaak treffen, maar ik ben er dan ook meer zakelijk dan privé.

Van de offline wereld houd ik ook. Ik leef op van boeiende gesprekken, mensen helpen met advies of een opnamedag. Je komt in contact met mensen, kunt je niet verschuilen, maar moet in gesprek gaan. Door diepere gesprekken kom je er vaak achter dat je een ander kunt helpen, iets waar je in de snelheid van de online wereld niet altijd achter komt.  Beide werelden hebben zo hun charmes en hun gebreken.

In real life

Ik ben blij dat nog zoveel mensen de stap van online naar offline weten te vinden. Ik heb regelmatig leuke ontmoetingen met mensen waar ik online al een klik mee heb. Dankzij hun profiel op LinkedIn of via gesprekken op Twitter weet ik al iets van ze en dan voel je vanzelf of er een klik gaat zijn. Deze gesprekken gaan vaak over het ondernemerschap, passie voor je vakgebied en hoe je elkaar kunt helpen.

“Ik wil pas linken als…”

Begin dit jaar stuurde ik een uitnodiging via LinkedIn naar Hannah Overdijk van www.nieuwerwerken.nl. Zij was ook zelfstandig, actief met communicatie en social media en woonde ook nog in Doetinchem. Het leek mij wel leuk om iemand in mijn online netwerk te hebben. Hannah wilde wel met mij linken, maar normaal gesproken accepteerde ze alleen uitnodigingen van mensen die ze in real life ontmoet had. Daarop volgde een gezellige kennismaking en hebben we het nog even over haar theorie gehad. Ik vind het namelijk een mooie manier om de online en offline op een effectieve manier met elkaar te koppelen.

Hoeveel ontmoetingen eindigen niet met: “we houden contact!” om er vervolgens niets meer van te horen? Door beide werelden te verbinden haal je er het beste uit. De ontmoetingen om dieper op een onderwerp in te gaan en de persoon op je netvlies te krijgen en online contact om op de hoogte te blijven van waar de ander mee bezig is en op het moment dat je het nodig hebt die persoon in te kunnen schakelen, omdat je hem of haar niet vergeten bent.

Meer lezen van Annemieke Heldoorn? Annemieke schreef ook:

Social Media: Social Media opent de weg voor low-budgetmarkting
Geef jezelf en je krijgt een netwerk terug


Delen