Tips Vacatureteksten Schrijven | Top Tien

Workshop Vacatureteksten schrijvenVoorTekst & OTYS
Delen

Tips vacatureteksten schrijven

Vacatureteksten staan met stip op één als het gaat om het meest gebruikte middel binnen de arbeidsmarktcommunicatie. Om goede vacatureteksten te schrijven zijn tal van factoren van belang. Hier tref je de top tien van tips aan, die je helpen bij het schrijven van een goede vacaturetekst:

1. Besteed tijd aan het schrijven van vacatureteksten

Het schrijven van een vacaturetekst kost veel tijd. Echter: het is de investering zeker waard. Een goede vacaturetekst legt de basis voor een succesvol werving- en selectieproces en draagt bij aan jouw (employer-) brand. De tijd die je kwijt bent aan het schrijven van een vacaturetekst, verdien je dubbel en dwars terug.

2. Schrijf voor je doelgroep

Voordat je ook maar één letter op je beeldscherm laat verschijnen: zorg dat je het antwoord hebt op de vraag “˜wie is de ideale kandidaat voor deze vacature?’ Over welke soft/hard skills moet deze persoon beschikken? In wat voor een functie werkt hij / zij nu? Welke leeftijdsdoelgroep? Man / vrouw? Welke zoekwoorden gebruikt deze persoon? Al deze aspecten kun je (letterlijk en figuurlijk) laten terugkomen in de vacaturetekst. Zo spreek je exact die kandidaat aan, waarnaar je op zoek bent. Niet onbelangrijk bij deze tip: schrijf altijd actief en in tweede persoon, enkelvoud.

3. Zorg voor een goede functienaam

Een goede functienaam is vindbaar (SEO), herkenbaar, wervend en preselecterend. Besteed aandacht aan het kiezen van de juiste functienaam: een goed begin is het halve werk, zeker in een vacaturetekst!

4. Start met een wervend intro van je vacatureteksten

Internet is een vluchtig medium: binnen enkele seconden besluit de lezer van jouw vacature of hij/zij wel of niet doorleest. Vat de USP’s van de vacature in een korte alinea samen. Dit is dé plek om de aandacht van de juiste kandidaat te trekken.

5. Schrijf preselecterend

Veel respons is prettig maar uiteindelijk gaat het om de kwaliteit. Door echt voor je doelgroep te schrijven (zie tip 2) spreek je jouw doelgroep aan en vallen anderen af. Wees selectief bij de keuze van criteria en pas deze aan als de juiste respons uitblijft. Schrijf in een passende tone of voice voor jouw doelgroep. Zorg dat vacaturetekst de preselectie doet. Zo verlies je geen tijd bij afwijzen van veel slechte sollicitanten en hoef jij alleen nog te kiezen uit de reacties van goede kandidaten.

6. Vermeld de Unique Selling Points

Waarom deze functie bij deze werkgever? Duizenden, vaak op het oog dezelfde, vacatures rouleren op het internet. Door de nadruk te leggen op de onderscheidende factoren van de vacature is de vacaturetekst authentiek, wervend en preselecterend. Zo verhoog je de kans op kwalitatieve respons.
7. Schrijf overzichtelijk

Zorg dat je tekst visueel prettig leesbaar (oftewel scanbaar) is. Gebruik duidelijke tussenkoppen. Schrijf korte stukken tekst die je afwisselt met opsommingen. Opsommingen zorgen voor structuur en duidelijkheid. Pas de lengte van jouw zinnen af op het niveau van jouw doelgroep.

8. Start elk item met een wervende zin

Houd de aandacht van de lezer vast: door elk tekstitem te starten met een prikkelende, aantrekkelijke zin, wordt de lezer steeds opnieuw bevestigd om de rest van de vacaturetekst te lezen.

9. Val op tussen zoekresultaten

Niet alleen de algehele vacaturetekst is van belang. Realiseer je dat jouw vacature vaak in een overzicht van talloze zoekresultaten terecht komt. Dat kan zijn op een eigen werkenbij- of recruitmentwebsite maar zeker ook op vacaturebanken en in zoekmachines als Google. Zorg dat de tekst die bij de zoekresultaten bij jouw vacature verschijnt, wervend is! De tekst die wordt getoond verschilt per medium.

10. Call to action

Door de gewenste actie letterlijk te benoemen, zet je mensen (vaak onbewust) aan tot actie. Nodig in de afsluiting mensen uit om te reageren op deze vacature. Is er een sluitingsdatum; vermeld deze, dit zorgt voor urgentie en mensen zullen niet wachten om te reageren (van uitstel komt vooral op het internet vaak afstel). Verwerk een werkwoord om actie te stimuleren. En last but not least: de sollicitatiemogelijkheid (vaak een sollicitatiebutton) is misschien wel de belangrijkste call to action: zorg dat de sollicitatiemogelijkheid niet te missen is.

Deze top tien is een kleine selectie van tips die je op weg helpen bij het schrijven van een goede vacaturetekst. Wil je meer tips? Volg @Vacaturetekst via Twitter. Heb je suggesties? Tweet jouw eigen tip aan @Vacaturetekst.

(Noot Redactie: Nicol de Voor geeft regelmatig workshops over het schrijven van vacatureteksten. Donderdag 27 september geeft Nicol er eentje in Veenendaal.)

Meer lezen van Voor Tekst? Lees dan ook eens:

Van the seven year itch naar eenjarig jubileum
Vacature Bondscoach Nederlands Elftal
Vacatureteksten in crisistijd
Het wel en wee van conversieratio
“˜Weet wie je zoekt, is tweerichtingsverkeer’
AMC: Een “˜gewaagd’ blog over clichés in arbeidsmarktcommunicatie

Meer weten over het schrijven van vacatureteksten, kijk dan ook eens hier


Delen

About Nicol Tadema - de Voor

Nicol Tadema – de Voor van VoorTekst schrijft op Hi-RE.nl over arbeidsmarktcommunicatie, geeft tips over het schrijven van vacatureteksten, maar ook over online recruitment en SEONaam: Nicol Tadema – de Voor

Beroep: Tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten

Bedrijf: VoorTekst

 

Professioneel profiel van Nicol Tadema – de Voor

Recht door zee, eigenwijs, creatief, scherp, zonder omweg en met visie: Nicol Tadema – de Voor blogt, zoals zij zelf is. Veel blogs over vacatureteksten, het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie, omdat daar gewoon veel over te vertellen is. Maar ook blogs over arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen, online recruitment, SEO en gerelateerde events deelt Nicol hier op Hi-Re.

Na een marketingloopbaan van zo’n 10 jaar in de werving- en selectiebranche, bundelde Nicol in 2011 haar passie voor schrijven, kennis van arbeidsmarktcommunicatie en ondernemersdrift. Met als resultaat: Voor Tekst, het tekstbureau voor online (arbeidsmarkt-) communicatie. In 2013 is daar de service Voor Vacaturetekst aan toegevoegd, het gespecialiseerde tekstbureau voor vacatureteksten. Samen met haar team van tekstschrijvers schrijft Nicol tekst die doel treft.

Waar kun je  Nicol Tadema – de Voor online vinden?

Website Nicol - Voor Tekst E-mailadres Nicol Tadema – de VoorLinkedIn profiel Nicol Tadema – de Voor Nicol op FacebookNicol Tadema – de Voor op Google+Voor Vacaturetekst op TwitterVoorTekst op Twitter

Contactgegevens Nicol Tadema – de Voor

Mobiel +31 (0)6 11760846

E-mail: nicol@voortekst.nl

Meer artikelen van Nicol vind je hier...

1 comment on “Tips Vacatureteksten Schrijven | Top Tien

  1. Pingback: Online screening: doe jij wat je zegt en zeg je wat je doet?

Comments are closed.