Helft Nederlandse gebruikers deelt vakantiefoto’s via sociale netwerken

      Reacties uitgeschakeld voor Helft Nederlandse gebruikers deelt vakantiefoto’s via sociale netwerken
Nederlanders delen veel via sociale netwerken
Delen

Nederlanders zijn scheutig met het delen van hun vakantiefoto’s via sociale netwerken. Bijna de helft van de Nederlandse internetgebruikers (48 procent) plaatst zijn of haar foto’s op sociale netwerksites. Dit blijkt uit onderzoek “What does the Internet know about you?” van yelster digital gmbh (het moederbedrijf van 123people ), dat zij in juli hebben gehouden onder 5451 personen afkomstig uit Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Polen, Nederland en de Verenigde Staten.

Nederlanders delen veel via sociale netwerkenNederlanders delen veel via sociale netwerken

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna 63,5 procent van de Nederlandse internetgebruikers actief sociale mediakanalen gebruikt en dat 48 procent vakantiefoto’s deelt via sociale media.

Nederlanders zijn na de Polen het scheutigst met het delen van foto’s via social media, op de voet gevolgd door de Fransen. Duitsers zijn het gevoeligst voor privacy en zijn het voorzichtigste volk.

 

Keerzijde

Het delen van foto’s, status en andere informatie via sociale mediasites heeft ook een keerzijde en wie hier onverstandig mee omgaat, kan onverwacht in moeilijkheden komen. Zo werd een operatieassistente die al maanden thuis zat ontslagen omdat via sociale mediasites duidelijk werd dat ze wel gewoon met haar bandje optrad. Ook een medewerker van Blokker kreeg ontslag na niet al te vriendelijke uitlatingen (echt schelden) over zijn teamleider op Facebook en een arbeidsongeschikt verklaarde stratenmaker moest zijn ontvangen letselschade terugbetalen aan zijn verzekeraar toen bleek uit foto’s op Hyves dat de man met grote regelmaat met de fiets de Alpe d’Huez beklom terwijl hij aangaf geen baksteen meer te kunnen tillen.

Tips delen foto’s via sociale netwerken

Als je je op sociale netwerken begeeft, ben je aanwezig in het publieke domein. Zodra je informatie deelt, is het niet meer privé.

Zo deel je veilig persoonlijke foto’s via social media:

  • Denk aan je moeder. Als je er geen probleem mee hebt een foto aan je moeder te laten zien, is het meestal veilig deze ook online te delen.
  • Ga verstandig om met delen via smartphones. Ook van een bijzondere foto kun je later spijt krijgen.
  • Weet welke foto’s je vrienden van jou hebben. Je weet niet wanneer iemand je toevoegt of opzoekt op Facebook of andere sociale media.
  • Controleer je privé-instellingen op social media en zorg er voor dat alleen door jou gekozen personen kunnen zien wat je publiceert.
  • Bescherm je online reputatie. Controleer regelmatig welke informatie over jou zichtbaar is op het internet (jezelf googlen). Als je foto’s vindt die je niet wilt publiceren neem dan contact op met de website en vraag om verwijdering.

 

Bron: Persbericht 123people

 


Delen