Van the seven year itch naar eenjarig jubileum

Delen

Het was het voorjaar 2011: een geweldige baan bij een toonaangevende, vernieuwende organisatie. Kansen om te groeien, mogelijkheden om te ontwikkelen en grenzeloze flexibiliteit. Een marketingfunctie die zich zowel in de breedte, diepte als in de hoogte ontwikkelt. Een open vlakte waar ik zelf het landschap kan bepalen. En dan … achter de heuvels van dat prachtige landschap pakken donkere wolken zich samen : het is “˜the seven year itch’.

Achter de wolken schijnt de zon
Op de kop af zeven jaar in dienst en ik liep vast: daar waar de dalen altijd in de schaduw van de hoge pieken stonden, was de lichtinval nu gewijzigd. Een andere functie of veranderen van werkgever is geen oplossing want deze droombaan loop ik maar één keer tegen het lijf. Maar “˜the seven year itch’ is hardnekkig en daar moet ik iets mee. En dan ineens zie ik door het dikke wolkenpak een kleine zonnestraal verschijnen, en wel in de vorm van het idee voor een eigen tekstbureau.

The best of both worlds
Teksten schrijven is mijn passie, het internet mijn “˜place to be’. De combinatie van beide resulteert in het idee voor een tekstbureau voor online communicatie. Ik vertaal het idee naar een bedrijfsnaam, een logo en een ondernemersplan. En niet te vergeten: ik ga in gesprek met mijn werkgever: een open gesprek met een zeer open minded werkgever waardoor de weg naar de Kamer van Koophandel vrij is. Een parttime droombaan en parttime ondernemerschap zijn opgeteld de fulltime uitdaging die ik zoek! Mijn eerste bezoek aan de Kamer van Koophandel herinner ik mij als een fabrieksbezoek. Overal waar ik keek waren er mensen die ook wel “˜even’ een bedrijf zouden starten, inschrijfbewijzen rolden in hoog tempo uit druk ratelende printers. Ik had mij zo bedacht dat de inschrijving bij het KvK een formele start zou zijn van het starten van mijn eigen bedrijf, en dat ik mij vanaf dat moment ook officieel ondernemer zou voelen. Echter, na 10 minuten stond ik weer buiten, een inschrijvingsbewijs rijker, een illusie armer.

Een goed begin is het halve werk
Mijn eerste opdracht van het tekstbureau zou een proefopdracht zijn: in ruil voor (hopelijk een positieve) referentie zou ik de teksten herschrijven van een website die ik eerder op een LinkedIn-groep kritisch onder vuur had genomen. Mijn proefopdrachtgever reageerde enthousiast op mijn ondernemersplannen. Er was alleen wel een “˜maar’, namelijk of ik dan ook alle andere teksten wou herschrijven, enkele landingspagina’s wou schrijven en … een factuur wou opmaken. Mijn eerste opdracht was een feit.

Eenjarig jubileum
Het is de zomer van 2012: exact één jaar ben ik actief met mijn tekstbureau voor online communicatie. Wat een geweldig jaar. Opdrachten stromen binnen zoals de regen die in de afgelopen weken is gevallen. Opdrachten van een aantal vaste klantrelaties worden afgewisseld met een diversiteit aan projecten; varií«rend qua branche, insteek, doelgroep, de één uitdagender dan de ander. Van eenmansbedrijven tot internationale bedrijven, formeel, informeel: de afwisseling is enorm en dat maakt het zo uniek. Daar waar ik letterlijk met een kikker in mijn keel van start ging met  mijn eerste workshop “˜Vacatureteksten schrijven’ in januari, geef ik komend najaar mijn achtste workshop over het schrijven van vacatureteksten. Op die momenten dat de golven goed zijn en ik de creativiteit voel opborrelen, schrijf ik van mij af in een blog. En de blogposts worden vervolgens gepubliceerd, rondgetweet, geliked en bovenal: gewaardeerd.

Zeven + één = succes
De combinatie van mijn werk in loondienst en zelfstandig ondernemerschap vraagt het uiterste van mijn organisatietalent. Multitasken is een levenswijze geworden. Mijn relativeringsvermogen is vergroot, evenals mijn mensenkennis en netwerk. De kennis die ik opdoe voor mijn tekstbureau, zet ik in bij mijn werk voor de recruitmentorganisatie, en vice versa. Mijn creativiteit wordt continue geprikkeld. En bovenal: het plezier in mijn werk is terug. Ik las laatst “˜a job is not a job, it’s who you are’, maar voor mij geldt “˜a job and a business is who I am’. En ondertussen zet ik mijn zonnebril weer op want er is geen wolkje aan de lucht en de zon schijnt.

Meer lezen van Nicol de Voor? Nicol schreef ook:

Blog om te bloggen
Het wel en wee van conversieratio
AMC: “˜Het gemeengoed van employer branding en vacatures’
Vacaturebanken: voltooid verleden tijd?
“˜Weet wie je zoekt, is tweerichtingsverkeer’
Het kopií«ren van vacatureteksten: “˜Inspireren of dupliceren, compliment of diefstal’
AMC: Een “˜gewaagd’ blog over clichés in arbeidsmarktcommunicatie


Delen

About Nicol Tadema - de Voor

Nicol Tadema – de Voor van VoorTekst schrijft op Hi-RE.nl over arbeidsmarktcommunicatie, geeft tips over het schrijven van vacatureteksten, maar ook over online recruitment en SEONaam: Nicol Tadema – de Voor

Beroep: Tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten

Bedrijf: VoorTekst

 

Professioneel profiel van Nicol Tadema – de Voor

Recht door zee, eigenwijs, creatief, scherp, zonder omweg en met visie: Nicol Tadema – de Voor blogt, zoals zij zelf is. Veel blogs over vacatureteksten, het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie, omdat daar gewoon veel over te vertellen is. Maar ook blogs over arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen, online recruitment, SEO en gerelateerde events deelt Nicol hier op Hi-Re.

Na een marketingloopbaan van zo’n 10 jaar in de werving- en selectiebranche, bundelde Nicol in 2011 haar passie voor schrijven, kennis van arbeidsmarktcommunicatie en ondernemersdrift. Met als resultaat: Voor Tekst, het tekstbureau voor online (arbeidsmarkt-) communicatie. In 2013 is daar de service Voor Vacaturetekst aan toegevoegd, het gespecialiseerde tekstbureau voor vacatureteksten. Samen met haar team van tekstschrijvers schrijft Nicol tekst die doel treft.

Waar kun je  Nicol Tadema – de Voor online vinden?

Website Nicol - Voor Tekst E-mailadres Nicol Tadema – de VoorLinkedIn profiel Nicol Tadema – de Voor Nicol op FacebookNicol Tadema – de Voor op Google+Voor Vacaturetekst op TwitterVoorTekst op Twitter

Contactgegevens Nicol Tadema – de Voor

Mobiel +31 (0)6 11760846

E-mail: nicol@voortekst.nl

Meer artikelen van Nicol vind je hier...

2 comments on “Van the seven year itch naar eenjarig jubileum

  1. Conny Aalbers

    Gefeliciteerd met je eerste jubileum.
    A dream came true… ik ga na de zomer voor de mijne…
    Ik hoop op de door jouw voorspelde weerberichten!

Comments are closed.