Apps: Top 5 Cureka! juli

      Reacties uitgeschakeld voor Apps: Top 5 Cureka! juli
Delen


Na een kleine pauze in de maand juni is het team van Cureka! weer met een interessante top 5 gekomen van apps.

1. Instagram: Fans van Social Media platforms als Facebook en Twitter hebben ze vast al voorbij hebben zien komen: Instragram foto’s. Instagram is  een mobiel platform voor het delen van foto’s.  Binnen negen maanden na lancering had  Instagram al 5 miljoen gebruikers. Deze app gaat hand in hand met het succes van Twitter en Facebook, en groeide fors  in het eerste kwartaal. Gebruikers voorzien hun foto’s van een special effect of voegen er een filter aan toe, om ze vervolgens te delen met vrienden en kennissen via sociale platforms.
Inmiddels heeft de app steeds meer weg van Twitter, met dit verschil dat de gebruiker geen teksten maar foto’s plaatst, desgewenst voorzien van een bijschrift. Anderen kunnen je foto’s een rating geven en reacties plaatsen. Ook wordt gebruik gemaakt van @mention) en (hash)tags, net als op Twitter. Een belangrijk onderdeel is “˜popular’. Deze functie biedt de populairste bijdragen van Instagrammers wereldwijd. Een favoriet binnen ons technisch team.

2. Cureka app voor iPad: Onbeschaamde zelfpromotie. Daar houden wij van. En waarom niet? Recruiters werken graag met Cureka. Reacties die wij krijgen zijn verassend, en voor ons technisch team is de wijze waarop bedrijven ons produkt inzetten interessant om te zien. Een grote bekende sportdrankproducent in de VS is onder andere fan. Dit bedriif  zet de Cureka iPad app in tijdens het reizen naar diverse universiteits locaties, en maakt gebruik van de mogelijkheid om tijdens de gesprekken met kandidaten meteen een foto te nemen, als geheugensteun, eenmaal terug op het thuishonk. Er kan aan het CV een rating worden toegevoegd, gebaseerd op het bekende Facebook duimpje.  Deze rating creeí«rt een shortlist waardoor de kandidaten snel gesreend kunnen worden.

Cureka biedt recruiters de mogelijkheid om snel door CV’s te scrollen en alleen, of samen met collega’s aantekeningen te maken op notitieblaadjes en deze toe te voegen. Ook  zijn deze aantekeningen later  terug te vinden in het systeem, waardoor ook na verloop van tijd de mogelijkheid bestaat één en ander nog eens rustig terug te lezen. De app kan ook van achter de desktop gebruikt worden. Als iPad app worden honderden CV’s niet langer als bulk papieren meegenomen, maar als digitale versie, waarbij het probleem van uitprinten en zoekgeraakte notities tot het verleden behoren. De iPad is plat, makkelijk mee te nemen, heeft een modern design waarop de gesprekspartner mee kan kijken, en de bestaande info kan aangevuld worden. Overtypen van informatie of per mail aanvullende info moeten versturen om deze vervolgens in het eigen systeem te zetten behoort tot het verleden. Het levert tijdwinst op en de kans op fouten maken tijdens het overtypen is getackeld. Recruiters ervaren het werken met Cureka als prettig, en nemen de app graag mee naar hun klanten. Ook naarmate het selectieproces vordert kan relevante info gedeeld  worden met o.a  (lijn)managers.

Bijkomende voordelen: ook voor “hergebruik” van kandidatenprofielen kan de app worden ingezet; de reeds toegevoegde aantekeningen kunnen ook opnieuw bekeken worden indien het CV va de kandidaat past bij een andere jobopportunity. Daarnaast kan het CV middels de app met het LinkedIn profiel worden vergeleken en kan men ter plekke een foto nemen van de kandidaat.

3. Astro file: Astro File Manager is een gratis bestandsbeheerder voor Android. Met deze app organiseer je handig  documenten,  maak je back-ups gebruikmakend  van de handige software, en beheer je mappen. Behalve  het bekijken van mappen en bestanden, biedt Astro File Manager ook de mogelijkheid  ingepakte bestanden (ZIP files) te openen. Verder beschikt de  app over een applicatiebeheerder , waarmee  je snel  door je programma’s gaat en deze tevens kunt verwijderen.
De gebruiker bedient Astro File Manager met  knoppen aan de bovenkant in  het scherm. Hiermee navigeer je naar mappen, pas je titels aan of zoek je naar bestanden. Mappen bekijk je met  een pictogram, of met de bijbehorende titel . Het geheel doet  denken aan navigeren in Windows en werkt erg prettig. Hernoem, verplaats, of maak of  bestanden overzichtelijker. Het iNerds team maakt graag gebruik van de heldere interface, makkelijke bediening en krachtige functies van de software.Kortom: wil je back-ups maken op je geheugenkaart,  ZIP-bestanden openen  en snel navigeren door mappen dan is dit de app voor jou.

4. World Mate Gold: Deze app laat zich het best beschrijven als een reisbureau op zakformaat. Als je vaak reist loop je steevast tegen vragen aan als: waar is het overzicht vluchtinformatie te vinden, tegen welke prijs was mijn hotel geboekt en waar huur ik snel een auto? WorldMate is er voor de (zakelijke) reiziger. Op elk moment een up to date  overzicht van de reisinfo, alsof je overal je reisbureau op zak hebt. Het is een online dienst, maar in apps voor smartphones en tablets kun je de informatie offline bekijken. Het geheim achter het succes? De importeersupport van WorldMate. Zend je reisinfo door naar trips@worldmate.com en een robot scant de mail voor hotel,  vlucht en andere reisinfo. Alles wordt netjes voor je in een database geplaatst. Indien de automatische verwerking faalt, kun je info met de hand toevoegen. Het systeem verwerkt itinerary e-mails van reisorganisaties goed..
De applicatie verzamelt, categoriseert en presenteert alle info en voegt ook informatie toe.
Voorbeelden: weer op locatie, reminders voor vertrek en meldingen van vertragingen bij grote luchtvaartmaatschappijen zelfs.
Extra:  omvat de app wereldklok en een wisselkoershulp en een weerman. Deze stemmen zich automatisch op de geboekte reis af. Tegen éénmalige betaling van € 8 is er een Gold-versie zonder reclamebanners beschikbaar.

5. Remember the milk: Wanneer je taken wilt bijhouden op diverse devices en computers kan dat een enorme uitdaging zijn. Dit is een unieke manier om dit proces te versimpelen.  Naast de webinterface biedt Remember The Milk applicaties voor iPhone/iPad en Android waarmee je je taken kunt synchroniseren. Na het aanmaken van een gratis account kun je direct aan de slag.
Taken kunnen onder te verdelen in lijsten. Je kunt een lijst voor zakelijk en persoonlijke taken kunnen maken, maar ook voor persoonlijke projecten. Naast lijsten kun je tags aanmaken, waarop je de taken dan weer kan filteren. Het aanmaken van taken via de website gaat gemakkelijk. Je voert een de omschrijving van de taak in, middels # voor een bepaalde lijst of tag en je bent klaar. Middels voorgedefinieerde shotcuts kun je ook direct de einddatum of prioriteit op geven. Voorbeeld: “De melk ophalen #prive #voormij ^morgen !1” voegt een taak toe in de lijst prive met de tag voormij, einddatum morgen en prioriteit 1. Taken kunnen ook toegevoegd worden middels het sturen van e-mail naar je persoonlijke e-mail adres, waarin je in het onderwerp de omschrijving van de taak vastlegt. Alle informatie kan gesynchroniseerd worden naar de meest populaire agenda software zoals bijv. Outlook, Google Calendar en ical. En natuurlijk naar je iPad of iPhone.

Taken en lijsten kunnen ook gedeeld worden met andere RTM gebruikers. Dat is handig als je in hetzelfde team werkt.

Meer app tips van het Cureka-team lezen? Kijk dan eens hier:
Apps : Top 5 Cureka! mei
Apps : Top 5 Cureka! maart/april

Apps: Februari Top 5 van Cureka!
Apps : De januari top vijf App van Cureka!

 


Delen