Persbericht: 88% IT-managers ziet cultuur als grootste struikelblok voor succes samenwerken op afstand

samenwerken-technologie
Delen

Het overgrote deel van de CIO’s en IT-managers (88 procent) ziet cultuur als grootste struikelblok voor succesvol gebruik van samenwerkingstechnologie binnen organisaties. Op aanzienlijke afstand volgen het inrichten van procedures en de security, beide met 22 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Talk & Vision in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit onder CIO’s en IT-managers.

Om draagvlak te creí«ren voor samenwerken op afstand moeten medewerkers leren omgaan met technologische oplossingen. Toch investeert slechts een vijfde van de organisaties in opleiding en training hiervoor. Ook blijkt uit de onderzoeksresultaten dat samenwerken op afstand door een groot deel van de respondenten als interdisciplinair vraagstuk wordt gezien, waar de betrokkenheid van de algemeen directeur (80 procent), de CIO (60 procent) en in mindere mate de HR-verantwoordelijke (43 procent) gewenst is.

Joost Deckers, Managing Director van Talk & Vision: “Het is belangrijk om als organisatie eerst te kijken naar de cultuur en het samenwerkings-DNA van de organisatie, voordat de organisatie overgaat tot daadwerkelijke aanschaf van middelen. Pas als je hier inzicht in hebt, kun je technische oplossingen aanbieden die hierbij passen en die medewerkers ook willen gebruiken. Door daarnaast medewerkers te ondersteunen met bijvoorbeeld gebruikerstrainingen is een goede basis gelegd om samenwerken op afstand uit te rollen.”

Onderzoek

Talk & Vision heeft in samenwerking met Dr. Jeroen van der Velden (Business University Nyenrode) onderzoek gedaan onder 126 CIO’s en IT-managers. Doel van het onderzoek is om te inventariseren welke beelden bestaan bij het management over het inzetten van samenwerkingstechnologie. Het gehele onderzoeksrapport is te downloaden via: http://www.talkandvision.nl/videoconference/intouch-consultancy/.

Deze week nog meer op Hi-RE:

AMC: Bureaus moeten zichzelf opnieuw uitvinden
HRM: Er gloort hoop……….!
Steun met je kaartje voor #TRU een goed doel
HRM in het onderwijs: Navelstaren
Communicatiestijl staat niet genetisch vast
Het nadeel van FIT
Monster Employment Index: Online vacatureaanbod daalt ook in mei licht
Nederlandse beroepsbevolking stelt minder eisen aan werkgevers
Evenementen: Recruitment Summer Update 2012
Evenementen : HRM Evenementenoverzicht week 25
HI-REographic: Social Media in Nederland
Apps: iWiki
CV 2.0: Notebook
Filmpje: Motivational speakers – Michael Kerr


Delen

1 comment on “Persbericht: 88% IT-managers ziet cultuur als grootste struikelblok voor succes samenwerken op afstand

  1. Pingback: Hi-RE’s Keek op de week – HRM Weekoverzicht week 24

Comments are closed.