Werken bij…. Netwerven (deel 1)

      Reacties uitgeschakeld voor Werken bij…. Netwerven (deel 1)
Delen

Als ik zeg werken bij Google dan weten we daar zo ongeveer allemaal wel een beeld bij te schetsen. Bij Google denk je waarschijnlijk aan een hip kantoor, gave dingen doen, goed voor je carrií¨re, veel uitdaging etc. Denk je aan de Rabobank, of Shell dan heb je weer een heel ander beeld.

Netwerven

Maar hoe is het nu om bij een bepaalde organisatie of bekend merk te werken? Dat wilde wij bij Hi-RE ook graag weten dus reden voor Hi-RE om daar eens naar te kijken en een tipje van de sluier op te lichten. Vandaag vragen we het aan Irene Perk, online recruiter bij Netwerven en momenteel heeft zij een opdracht bij bol.com. Twee vliegen in één klap. 🙂 In het artikel van vandaag hebben we het met Irene over Netwerven en morgen gaan we verder in op haar opdracht bij bol.com.

Irene, wat is je functie bij Netwerven en wat houdt dat precies in?

Ik ben Online recruiter/Adwords specialist. Ik houd me bezig met het online searchen naar geschikte kandidaten voor verschillende opdrachtgevers. Ik zoek o.a. binnen databanken, LinkedIn of via online advertising. Eigenlijk zet je alle online kanalen in om de geschikte kandidaat te vinden. Dat doe ik voor verschillende opdrachtgevers en voor verschillende functies.

Hoe ben je bij Netwerven terecht gekomen?

Ik ben bij Netwerven terecht gekomen via Twitter. Ik volgde Netwerven op Twitter en zag een tweet met een vacature voor junior recruiter voorbij komen. Ik was op dat moment aan het afstuderen, dus de timing was perfect! Ik stuurde een tweet terug en uiteindelijk ben ik aangenomen.

Hoe is Netwerven ontstaan?

Leon Willemsens en Jan Peter Tulip zijn samen in 2004 begonnen met Netwerven. Maar hoe ze op dit goede plan zijn gekomen, weet ik niet. Dat zul je hun moeten vragen.

Hoeveel mensen werken er bij Netwerven?

Er werken zo’n 15 mensen nu bij Netwerven.

Waar zouden we Netwerven van moeten kennen? Hoe bekend is Netwerven in Nederland?

Je zou Netwerven eigenlijk moeten kennen van alle werken-bij site zoals www.bol.com/banen , http://www.werkenbijdeltalloydgroep.nl/  http://www.vacaturesbijpostnl.nl/. Binnen recruitmentland is Netwerven zeker geen onbekende.

Waarin blinkt Netwerven echt uit?

Netwerven blinkt echt uit in de realisatie van mooie en overzichtelijke werken-bij-sites.  Voor meer informatie wil ik je verwijzen naar www.netwerven.nl

Wat maakt Netwerven een goede werkgever?

Netwerven is een klein, vooruitstrevend bedrijf dat grote resultaten behaalt en daar ben je ook heel erg trots op. Omdat Netwerven klein is, heb je dus veel kans om te leren. De sfeer, het team en het vele kunnen leren, maakt Netwerven een goede werkgever voor mij.

Binnenkort gaan we ook een weekendje weg met zijn allen. Waar naartoe? Dat is nog een verassing. We worden verwacht op Schiphol en dan zien we het wel… Leuk en spannend!

Als je je baan een cijfer zou moeten geven op de schaal van 1 tot tien, welk cijfer zou dat dan zijn?

7, ik ben een starter. Ik wil nog verder groeien. Meer recruiten, meer gesprekken voeren en dan de beslissing nemen of iemand wel of niet wordt aangenomen.

Welke activiteiten van je werk vind je het leukste om te doen?

Het leukste vind ik toch wel het bellen van kandidaten met bijvoorbeeld de mededeling dat ze worden uitgenodigd op gesprek. De reacties zijn zo ontzettend leuk.

En wat vind je het moeilijkste?

Het moeilijkste vind ik dat je soms kandidaten hebt, die vaak bellen en mailen over hun sollicitatie en dat je nog niet echt een antwoord kan geven. Je hebt dan veel persoonlijk contact en je kunt ze niet wijzer maken terwijl ze heel enthousiast zijn en het liefst de volgende dag al voor je aan de slag willen gaan. En dan is het helemaal naar als je ze dan uiteindelijk toch ook nog eens moet afwijzen.

Wat is je grootste blunder?

Ik heb wel eens iemand afgewezen per mail die nog op gesprek moest komen. Hij stond twee keer in het systeem. Deze persoon heb ik dan dus uitgenodigd op gesprek én afgewezen. Al snel kreeg ik een mail van deze kandidaat met de vraag of hij volgende week niet op gesprek hoefde te komen, maar dat was juist wel de bedoeling.

Heb je nog een sollicitatietip?/cv-tip

Wees selectief met wat je in je CV zet. Een typediploma vermelden, hoeft echt niet. Wees zorgvuldig bij het schrijven van je brief zodat je wel het goede bedrijf aanschrijft. Dus als je bij bol.com solliciteert, richt de brief dan ook aan bol.com en niet aan de concurrent.

Morgen publiceren we op Hi-RE het tweede gedeelte van het interview met Irene Perk van Netwerven. In dit tweede deel van Werken bij… vragen we Irene over haar opdracht bij bol.com. Wat doet Irene nu precies bij bol.com? Wat voor bedrijf is bol.com, is het een goede opdrachtgever en zijn er veel verschillen tussen werken bij Netwerven en werken bij bol.com? Lees het morgen op Hi-RE!

Met dank aan Irene Perk voor haar tijd en bijdrage en aan bol.com voor de gastvrijheid!

 

Eerder verscheen in deze reeks al:

Werken bij… Huxley Associates (deel 1)
Werken bij… Huxley Associates (deel 2)
Werken bij… Sterksen
Werken bij… Broadbean
Werken bij… Independent Recruiters
Werken bij… Progressive Global Energy (deel 1)
Werken bij… Progressive Global Energy (deel 2)


Delen