Persbericht: Maak van je werk een feestje! #DeNachtvanHNW

      Reacties uitgeschakeld voor Persbericht: Maak van je werk een feestje! #DeNachtvanHNW
Delen

Voor sommigen is Het Nieuwe Werken (HNW) dé nieuwe overtuiging, voor anderen een hype. Wij delen het enthousiasme, maar willen de fase voorbij waarin het alleen onderwerp van gesprek is.

In de nacht van 15 op 16 juni organiseren we daarom de Nacht van het Nieuwe Werken ( #DeNachtvanHNW ) . Van zonsondergang tot zonsopgang willen we samen met een groep van 150 enthousiastelingen HNW beléven. Working nine to five, dus.

Tijdens de Nacht geldt: niets moet, alles mag! De hele Nacht staat in het teken van vrijheid, innovatie, samenwerking en inspiratie! Ineke van Gent (initiatief wet “˜Flexibel Werken’) zal de Nacht van Het Nieuwe Werken openen in Seats2Meet Strijp-S te Eindhoven.

Vier denktanks met maatschappelijke thema’s staan tijdens de Nacht centraal. De denktanks gaan niet over HNW, maar zijn gestoeld op de methode van HNW. Je zult tijdens de Nacht buiten de traditionele structuren denken en bewegen en in nieuwe vormen de samenwerking opzoeken om op interactieve wijze tot oplossingen te komen. Door gezamenlijk een opdracht uit te voeren en te werken aan een concreet product willen wij jou de waarde van HNW laten beleven (doen). De opdrachten worden begeleid door ervaren mediators en geformuleerd op basis van de volgende vier thema´s:

 • De overheid en serviceconcepten
  Omdat Starbucks eigenlijk ook alleen maar koffiebonen verkoopt
 • Jng ZPP’er zkt uidg arbeidsrl vr max 3-5 jr
  Arbeidsmigratie als secundaire arbeidsvoorwaarde
 • De onderwijsrevolutie
  Wat ik later weten wil…
 • Dirigent voor een duurzame consument
  De creatie van een postbus 51-campagne tegen voedselverspilling<

Behalve de industrií«le locatie S2M Strijp-S is er in de Nacht ook een mobiele locatie beschikbaar, de Inspiratiebus, waarin enkele gemeenten een HNW-vraagstuk neerleggen die ook jou aan nieuwe inzichten kan helpen (denken).

Naast de denktanks bieden wij inspiratieshots door o.a. Jan Willem Alphenaar (crowdsourcing), Gloria Geschiere (co-creatie) en Gemeentesecretaris Jan van Ginkel (innovatief dienstverleningsconcept) die jou zullen verrassen en prikkelen. Bovendien is er een orkest aanwezig als metafoor voor leiderschap en samenwerking.

Om de energie tijdens de Nacht vast te houden is er ook ruimte voor een lesje Zumba, een workshop Energy Food, een potje HNW-bingo en nog veel meer verrassende activiteiten!

Ter afsluiting van de Nacht zullen we met z’n allen genieten van een heerlijk ontbijtje!

De Nacht van Het Nieuwe Werken is voornamelijk bedoeld voor professionals uit de publieke sector. Dit zijn nieuwsgierige teamplayers creatieve oplossingen zoeken in hun werk en constant opzoek zijn naar nieuwe kennis en uitdagingen.

Ga met ons de uitdaging aan en maak van je werk een feestje!

Voor meer informatie:

website:  nachtvanhetnieuwewerken.nl
twitter: @denachtvanhw
facebook:  facebook.com/denachtvanhnw


Delen