Column: Superfan, the movie

      Reacties uitgeschakeld voor Column: Superfan, the movie
Delen

Vandaag ben ik een les voor vmbo kinderen aan het voorbereiden, 2e klas. Het gaat over beroepen en ik vertel over het coach zijn. Daar zijn geen opleidingen voor, althans, niet waar je als schoolverlater naar toe kunt. Daar ga ik met hen over praten en ik wil hen graag een tip geven die hen een voorsprong geeft in het leven.

Op avontuur

Het idee is dat ik hen op enig moment vraag rustig te zitten met gesloten ogen om in hun hoofd een filmpje te maken, ieder voor zich.

In de film gaan we op reis naar Midden-Amerika, naar de overblijfselen van de Maya tempels. Daar diep in de jungle, ligt op een geheime plek de bron van eeuwige jeugd en kracht. Na een lange tocht vinden we de tempel. We klimmen naar boven en tot onze verbazing zit daar een oude wijze man. Ieder kind mag voor de man gaan zitten en hem de vraag stellen, waar ze de bron van hun eeuwige jeugd en kracht kunnen vinden. Als antwoord steekt de man z’n duim uit en raakt hen aan op hun voorhoofd. De aanraking duurt wel een minuut en in die minuut voelen ze dat er iets gebeurt van binnen. Een aangename warme gloed vult hun lichaam, alsof er een langzame explosie van licht en warmte hun hele lijf vult. Het lijkt alsof hun lichaam steeds groter wordt. Wanneer ze na afloop weer naar de man kijken, zien ze opeens zichzelf staan, in een Superman pak.

Jij bent de held

Het blijkt dat de bron van eeuwige jeugd en kracht in jezelf zit. Nu je deze bron in jezelf aangeboord hebt heeft deze de vorm aangenomen van Superfan. Je bent jezelf en Superfan tegelijk. Kijk maar eens naar jezelf door de ogen van Superfan. Superfan heeft SuperPower en kan tijdreizen maken, op meerdere plekken tegelijk zijn en heeft toegang tot alle kennis van het universum. Jouw Superfan kijkt naar jou en ziet alles wat jij kunt, wie je bent en wat je diepste wensen zijn. Superfan ziet al je potentie en is op slag verliefd, op jou! Jouw Superfan is jouw fan. Superfan gelooft in jou en weet dat jij prachtig en krachtig bent. Het voelt zo goed, deze ontmoeting met deze superfan die ziet en weet wie jij werkelijk bent.

In het volgende shot kijkt Superfan naar je en ziet dat je niet helemaal begrijpt wat er aan de hand is, dus krijg je uitleg van Superfan:

Wij zijn één en dezelfde. Jij bent ook Superfan, net als ik. Daarom zien we er hetzelfde uit. Ik ben altijd in jou aanwezig en ik geloof altijd in jou. Wanneer jij door mijn ogen naar jezelf kijkt, voel je je goed, dan weet jij ook wie je bent en ken je al je potentie. Je hoeft nooit meer onzeker of alleen te zijn, ik ben altijd bij je en dat weet je doordat je je goed voelt. Je ogen stralen, je weet wat je wilt en wie je bent. De dingen die je doet, doe of laat je omdat ze bij jou passen en goed voelen voor jou.

 

Magisch kompas

Wanneer je je anders voelt, onzeker, gefrustreerd, ongelukkig, verdrietig, boos of je voelt je gewoon niet goed, dan kijk je met andere ogen dan die van jouw Superfan. Dan vergelijk je jezelf met anderen of je maakt je druk over de mening van anderen. Dat geeft helemaal niets want je hebt een magisch kompas bij je dat je laat weten of je met mijn ogen kijkt (eigenlijk jouw ogen dus) of met andere ogen. Dat kompas is je gevoel. Je voelt je goed wanneer je op mij, je innerlijke kracht, vertrouwt.

Laatste scene

Kijk jouw Superfan nog eens diep in de ogen, geef jouw innerlijke superheld een hug en voel hoe het voelt om te kunnen vertrouwen op die innerlijke krachtbron met SuperPower. Nu komt de aftiteling: eind goed, al goed. Wow, wat een topfilm. Deze is voor kinderen van alle leeftijden! Ben jij je bewust van jouw Superfan? Draai je eigen film eens af. Of je het voor het eerst doet of je hebt het al vaker gedaan, deze film kun je niet vaak genoeg kijken.

Veel (kijk)plezier en geniet van je SuperPowerrrrrrrrr!

Marina Schriek
Ps. Meer informatie over het VMBO On Stage programma kun je nalezen op http://onderwijsonstage.nl/breda.php

Meer lezen van Marina Schriek? Marina schreef ook:

Column : Het huiswerk dilemma
Column: Wat raakt ons nog?
Wat vreselijk: last van een generatiekloof?!
Hartverwarmend bedrijfsuitje
HRM: De boel even “˜branden’


Delen

About Marina Schriek

Marina Schriek is oprichter en mede-eigenaar van 'de opening'. De Opening helpt organisaties en mensen in persoonlijke groei, onder het motto 'Zingend door het leven en dansend naar je werk: dat willen we toch allemaal'.

Wie ver af is van dat perspectief, kan terecht bij 'de opening'. 'Wanneer ogen weer gaan stralen, weet ik dat het goed zit.' zegt Marina.

De Opening biedt preventieve en intensieve trajecten aan voor mensen met chronische stressklachten en burn-out. Liever hebben we dat organisaties met onze TCI Box aan de slag gaan. De in-house trainingsmethode die inzet op Vertrouwen, Samenwerking & Innovatie. Wanneer die aspecten goed verankerd zijn hoeven organisaties geen beroep te doen op ons als probleemoplosser van situaties die mensen en relaties betreffen.

Marina blogt over onderwerpen gerelateerd aan People-Planet-Profit op haar blog www.marinaschriek.nl. Omdat zij op toegankelijke wijze kernproblemen adresseert en heldere handvatten geeft voor verbeteringen, zijn we blij dat Marina nu ook regelmatig artikelen op HI-RE zal publiceren.