Apps : Top 5 Cureka! maart/april

      1 reactie op Apps : Top 5 Cureka! maart/april
Delen


Het team van Cureka! heeft voor ons weer een mooie top vijf van apps samengesteld. Voor maart/april is dit weer een interessante lijst!

1. OV Butler:
Ben je wel eens vergeten uit te checken met je OV-chipkaart? Of had je meer dan 30 minuten vertraging met de trein? OV Butler helpt je bij het terugkrijgen van je geld!

Iedereen vergeet wel eens uit te checken. De oorzaak kan bij jezelf liggen of aan het poortje waar je wilt uitchecken. Als je niet uitcheckt, kost dit je vaak geld. En dat is toch zonde! Soms is het lastig om bij vervoerders je geld terug te krijgen. OV Butler wil je daar graag bij helpen. Je kunt bij OV Butler inloggen met je account van www.ov-chipkaart.nl. OV Butler haalt vervolgens je laatst gemaakte reizen en je saldo op. Je ziet dan ook meteen of je ergens vergeten bent uit te checken. Per reis kun je aangeven of je wilt claimen.
Als je al je gegevens hebt ingevuld, stuur je je claim naar OV Butler. Hij zorgt ervoor dat jouw claim bij de desbetreffende vervoerder komt!

Let op!:

  • De butler laat enkel de transacties van de afgelopen 7 dagen zien.
  • Indien je meerdere OV-chipkaarten onder je account hebt wordt de “standaard” kaart gebruikt.

2. Google Documenten:
Google heeft vele diensten die gratis te gebruiken zijn. Eén van de populairste daarvan is Google Documenten. Nou is het waarschijnlijk dat je al bekend bent met de app Google Documenten, maar tot nu toe was de app eigenlijk maar een kleine verbeterde versie van de mobiele website. Met de nieuwe update is hier verandering in gekomen. Google heeft de app eindelijk functies gegeven waar al tijden naar verlangd wordt. Google heeft zich erg uitgesloofd en dat is goed terug te zien in de app. De interface ziet er schoon en simpel uit en je hebt de meest belangrijke functies binnen handbereik. Op volgorde van links naar rechts heb je de functies: “Ongedaan maken”, “Opnieuw”, “Vet”, “Cursief”, “Onderstrepen”, “Kleur”, “Opsomming”, “Inspringing vergroten” en “Inspringing verkleinen”. De app is nog niet klaar om de desktop web-app te vervangen, maar komt wel aardig in de buurt.

Nog een leuke nieuwe feature van de app is dat het vanaf nu ook mogelijk is om het document real-time te bewerken. Dit wil zeggen dat veranderingen die je maakt in de app direct zichtbaar zijn en je bijvoorbeeld kan zien wat je partner aan het bewerken is op hetzelfde moment. Dit is langer beschikbaar voor de web-app, maar nu dus ook voor de Android app. In de realiteit werkt de functie niet altijd zo direct als Google je wil doen geloven, maar de vertraging die ertussen zit is minimaal en dus is de functie erg goed te gebruiken.

De laatste belangrijke nieuwe feature is de mogelijkheid om documenten offline op te slaan. Dit maakt de app een heel stuk nuttiger wanneer je zonder internetverbinding zit. Het lijkt er echter op dat het niet mogelijk is om offline documenten te bewerken wanneer je zonder internetverbinding zit. Als je internet uit staat, is het alleen mogelijk om je documenten te bekijken

3. Draw Something
Dit is een regelrechte hit voor Android, iPhone en iPad liefhebbers.  Draw Something is een tekenspelletje vergelijkbaar met Pictionary dat beschikbaar is voor Android en iOS , waarbij gebruikers met een tekening voor een tegenspeler een woord proberen uit te beelden. Het tekenspelletje is te vergelijken is met de raad/tekenspelletjes vroeger, toen je nog tekende met potlood en papier. Nu dus te downloaden op je smartphone en tablet. Je kunt je vrienden uitnodigen en samen tekenen en raden, en punten verzamelen, en elkaar tekeningen raden. Punten wissel je weer in voor extra functionaliteiten als kleuren die je kunt verwerken in je tekeningen, etc. Verder kan je andere, onbekende spelers random uitnodigen. Puur entertainment. Erg verslavend. De mooiste tekeningen worden geselecteerd en krijgen een plaatsje in een hall of fame die regelmatig wordt getoond. Leuk om te zien hoe creatief mensen zijn.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.omgpop.dstfree&hl=nl

4. Granimator
Wallpaper apps te over in de App Store, maar ze zijn meestal saai en voorspelbaar en bieden veelal bakstenen muren en verveelde dieren of de geijkte tekenfilmfiguren. Granimator is een geweldige verfrissende  art tool, die het mogelijk maakt een achtergrond te kiezen, en een enorm palet van kleuren en vormen op diverse manieren te gebruiken voor projecten. Je  kan je composities aanpassen en verfijnen door objecten te slepen en te verplaatsen. Deze kunnen vervolgens worden gedeeld op Flickr, Twitter of via de fotofunctie van je toestel. Ook handig als je onderweg bent en een creatief moment hebt. Het ziet er zo goed uit dat profesionals er zonder probleem veel plezier aan kunnen beleven. Gratis te downloaden in de appstore.

5. Runkeeper
RunKeeper maakt gebruik van de GPS-technologie in de iPhone om je conditie bij te houden en in kaart te brengen. De resultaten komen overeen met die van een duur GPS horloge.  Vergelijkbaar met Nike +, maar beter en gratis klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar dat is wat RunKeeper biedt. Eerder opgesplitst in ‘pro’ en ‘gratis’ versies, maar nu bevat de applicatie alle functies in een gratis app.
Dat betekent dat je geen geld uitgeeft, maar toch gebruik kunt maken van je iPhone die de GPS-mogelijkheden toevoegt aan je jogging-en fietsroutes. Het volgen en onderzoeken van je activiteiten wordt in kaart gebracht, evenals de gegevens van je tempo en de verbrande calorieí«n. De activiteiten kunnen online worden gedeeld. Je kunt de activiteiten ook handmatig invoeren, met inbegrip van je resultaten op je loopband.

Meer app tips van het Cureka-team lezen? Kijk dan eens hier:
Apps: Februari Top 5 van Cureka!
Apps : De januari top vijf App van Cureka!
Apps: De december top vijf van Cureka!
Apps: De favoriete top 5 apps van het Cureka-team


Delen

About Cureka

Cureka! is een initiatief van iNerds, 443 Investments, en Geert-Jan Waasdorp, dat officieel gelanceerd is op 15 september 2011. Het team van Cureka! bestaat (oa.) uit Martine Timmers, Gijs van Blokland, Geert-Jan Waasdorp, Peter Mosseveld, Max Bondarenko en Ruud Mosseveld.

1 comment on “Apps : Top 5 Cureka! maart/april

Comments are closed.