Filmpje: Sheryl Sandberg – Waarom we te weinig vrouwen aan de top hebben

Geweldloos communiceren - Over communicatie
Delen

Vrouwen aan de top zijn schaars. Eurocommissaris Viviane Reding denkt dat een verplicht vrouwenquotum er toe kan bijdragen dat er meer vrouwen aan de top komen. Dit quotum moet het aantal vrouwen in de Europese raden van bestuur omhoog brengen.

Bas ter Weel, sectorhoofd Arbeid en Onderwijs bij het Centraal Planbureau en hoogleraar economie aan de Universiteit Maastricht, schrijft in zijn artikel ‘Vrouwen in recessietijd: succesvol aan de top, “˜redders’ aan de onderkant dat in de huidige periode van crisis het goed gaat met de vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoewel deeltijdkampioen, springen vrouwen bij om het gezinsinkomen te redden bij werkloosheid van hun mannen en zijn vrouwen aan de top van de arbeidsmarkt steeds succesvoller.”

In het onderstaande filmpje kijkt Sheryl Sandberg, COO bij Facebook , naar waarom een kleiner percentage vrouwen dan mannen de top bereiken en geeft ze ook drie tips om dat wel te bereiken.


Delen

1 comment on “Filmpje: Sheryl Sandberg – Waarom we te weinig vrouwen aan de top hebben

  1. Pingback: Hi-RE’s Keek op de week – HRM Weekoverzicht week 13 | HI-RE Social Medium

Comments are closed.