Onderzoek: De aftrap… Een onderzoek naar werkbeleving

      Reacties uitgeschakeld voor Onderzoek: De aftrap… Een onderzoek naar werkbeleving
Delen

Een onderzoek naar werkbeleving

Ontwikkelingen op vlak van social media, globalisering en flexibel werken vragen om een andere kijk op werken en werkbeleving. Wat draagt bijvoorbeeld momenteel bij aan motivatie? En welke rol speelt leiderschap hier nog in? Het staat vast dat werkbeleving een dynamisch concept is dat zich heeft ontwikkeld door de jaren heen, en met oog op de toekomst ook niet onveranderd zal blijven.

Zie hier een Prezi met een speelse weergave van mijn visie op werkbeleving door de jaren heen!

Ook nu, of juist nu, is het dus interessant om in kaart te brengen hoe mensen hun werk beleven. Wat geeft voldoening, waar wordt men gelukkig van? Wat heeft men nodig om te kunnen excelleren?

Positieve psychologie heeft mij persoonlijk gegrepen en speelt een belangrijke rol. Het levert je meer op om te investeren in dat waar je goed in bent, en waar je energie van krijgt; dan te trekken aan de dingen die je minder goed kan, en die je eigenlijk alleen maar energie kosten.

Werkbeleving vanuit deze benadering draait om enthousiasme, positiviteit, voldoening en geluk.

Onderzoeksdoel is het verwerven van nieuwe kennis over (de oorzaak-gevolgrelaties van) werkbeleving.

Welkom

Ik ben Joyce van Randwijk, masterstudent Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden. En ik blog dus over dat wat nu centraal staat in mijn leven: een wetenschappelijk onderzoek naar werkbeleving!

Bloggen is helemaal nieuw voor mij, dus -als we toch in onderzoekstermen praten- een experiment op zich! Mijn doel is om jou op de hoogte te houden van de voortgang van mijn onderzoek; en daarmee betrokkenheid en enthousiasme teweeg te brengen. Omdat:

  1. ik op zoek ben naar respondenten en proefpersonen (geef je op via deze link!);
  2. het een baanbrekend onderzoek is waarvan ik verwacht dat de resultaten veel invloed hebben op de heersende visie over werkbeleving en organisatievormen.

Volgen dus!!

Het onderzoek wordt spannend en uitdagend met zowel een experimentele (trainings)opzet, als een (vragenlijst)studie die over de lange termijn is verspreid.

  • Het experiment bestaat uit een prikkelende trainingssessie met als doel in zeer korte tijd een verandering in de werkbeleving van de proefpersonen te veroorzaken.
  • De vragenlijststudie bestaat uit in ieder geval twee metingen: ééntje nu, en nog één over een jaar. En ook hiermee gaan we een verandering in de werkbeleving aantonen, maar dan over de lange termijn.

humanage

humanage is een psychologisch adviesbureau in Driebergen Rijssenburg. humanage is gevestigd in de “˜Breulburcht’, een voormalige communicatiebunker gebouwd door de Duitsers in WOII. Inmiddels echter omgebouwd tot een heerlijke plek met fijne werkruimtes, ingericht met barokaccenten, en gelegen in een landelijke omgeving. De psychologen en organisatiewetenschappers die er werken zijn stuk voor stuk mensen met durf, drive en visie. Het is dus een stage-scriptiecombinatie waar ik verschrikkelijk trots op en blij mee ben! Ik mag tot juli 2012 profiteren van deze inspirerende leeromgeving.

Klik hier voor meer informatie over humanage.

Timeline

Op dit moment ben ik dus nog hard op zoek naar:

  • minimaal 120 respondenten;
  • waarvan 45 proefpersonen.

Met hulp van humanage zet ik nu alles op alles om voldoende participanten te werven…

  • Verloting van een iPod Touch!
  • Donaties aan een goed doel!
  • Op maat gemaakte organisatierapportages en –adviezen!
  • En een fantastisch event als klapstuk!

Helemaal niets is te gek dus!!

Interesse?

Heb ik je interesse gewekt? Volg deze (wekelijkse) blog en blijf op de hoogte!

Nog meer interesse? Ik beantwoord heel graag vragen en ik sta natuurlijk open voor opmerkingen, aanmerkingen en tips!

Joyce van Randwijk
flow@humanage.nl


Delen

About Joyce van Randwijk

As a psychologist, I was urged to take a look into my own head. I discovered that maximising - getting the best out of PEOPLE, PLANET and PROFIT - really energises me.

I am thus interested in social, organisational, positive & environmental psychology.

I like TASTE! My Big Five For Life (the 5 things I really want to do at this time) are:

T o use my personal values, knowledge and experience in order to create an innovatory career test.

A ctively explore new places and experience new adventures.

S ee even more both strong and interesting personalities.

T ake off writing a fiction book about our environment.

E njoying the moment.

 

I am delighted to work at 'De Jonge Krijger' because here I explore oppurtunities to create study and career perspectives for our future generation. Also, I challenge people to discover what they really want to do.

Online

Twitter

LinkedIn

Website