Maandagmorgenstelling: Werving en baan zoeken MKB sluiten niet op elkaar aan

Delen

Het vinden van een baan en het vinden van personeel binnen het MKB sluiten niet op elkaar aan. Gebruiken werkzoekenden vooral vacaturesites (95%) en uitzendbureaus (83%) bij het vinden van een baan, het vinden van personeel binnen het MKB wordt vooral gedaan via de eigen websites van de bedrijven (65%) en via het persoonlijke netwerk (53%). Daar waar MKB’ers dus vooral de eigen website gebruiken, staat het direct gaan naar de website van een organisatie pas op zevende plek in het lijstje van middelen die werkzoekenden gebruiken. Dit blijkt uit de MKB Marktmonitor 2011/2012 van TNO en uitzendorganisatie Unique.

 

 Uit de MKB Marktmonitor blijkt ook dat beide partijen sociale media wel gebruiken. 22 procent van de werkzoekenden gebruikt de zoekfunctie van sociale netwerken in hun zoektocht naar een baan en 13 procent maakt kenbaar op zoek te zijn naar een baan via deze netwerken. 29 procent van de MKB-werkgevers zet een vacature op sociale netwerken en gebruikt 20 procent de zoekfunctie van deze netwerken om een geschikt iemand te vinden. Kortom, werkzoekenden en MKB-werkgevers weten elkaar niet te vinden.

 

Wat vind jij?


Delen

1 comment on “Maandagmorgenstelling: Werving en baan zoeken MKB sluiten niet op elkaar aan

  1. Pingback: Hi-RE’s Keek op de week – HRM Weekoverzicht week 10 | HI-RE Social Medium

Comments are closed.