Apps: Februari Top 5 van Cureka!

      2 Reacties op Apps: Februari Top 5 van Cureka!
Delen

Het team van Cureka! heeft voor ons weer een mooie top vijf van apps samengesteld.

De top vijf apps van februari zijn:

1.   taxiID

Met de gratis taxiID app zie je alle beschikbare taxi’s in je omgeving en bestel je overal en altijd eenvoudig een taxi. Van elke taxi zie je bovendien de tarieven, voertuiginformatie en de servicewaardering van andere passagiers. Bestellen is eenvoudig! Kies een geschikte taxi op de kaart en volg z’n aankomst op je scherm. Nooit meer onnodig wachten. Altijd bij de hand. Bovendien kun je direct met de taxichauffeur communiceren en niet met een centrale.

2.   join.me

Woon je volgende online vergadering bij op je mobiele apparaat met de join.me mobile viewer. Bekijk het scherm van een ander en werk samen, wanneer je maar wilt en 100% gratis. De applicatie is geheel geoptimaliseerd voor de iPhone, iPad en iPod Touch. join.me is licht, snel en maakt het bijwonen van een online vergadering net zo eenvoudig als het aanraken van je scherm, waar je ook bent.

Hoe werkt het?
Allereerst download je de applicatie. Vervolgens kan je vergaderingen bijwonen, waar je ook bent, zolang je maar verbonden bent met het Internet via 3G of Wi-Fi. Vervolgens stuur je je collega’s naar https://join.me om een vergadering, web conference of ad-hoc-samenwerking te starten. Ze moeten op de grote “˜share’-knop klikken om te beginnen voor het uitzenden van hun scherm. Dit genereert een beveiligde negen-cijferige code. Je typt dat in de join.me app en klaar.
Jullie zien dezelfde pagina, zelfs als je honderden kilometers van elkaar verwijderd bent.

3.   Glympse

Glympse is een gratis location based dienst die werkt met iPhone, Android en Windows Mobile mobiele telefoons. Na het installeren van de gratis Glympse app kan je een account aanmaken waarmee je een Glympse kan sturen naar een e-mail adres. De ontvanger van een Glympse krijgt een korte e-mail met daarin een persoonlijke link naar Glympse.com. Via die link kan de ontvanger exact zien op een Google Map waar de zender zich bevindt, waar hij is geweest en hoe hard de persoon rijdt of loopt.
Handig is dat bij het versturen van een uitnodiging om iemand te laten volgen waar je bent, je ook kan kiezen hoelang je dit wil tonen. Zo staat het niet altijd aan, wat de privacy garandeert (een punt wat bij Google Latitude nog wel eens aangehaald wordt).

Een Glympse kan zelfs op een mobiele telefoon ontvangen en bekeken worden. In Amerika kan je ook Glympse gebruiken via SMS, maar helaas is dit in Nederland (nog) niet beschikbaar. Het enige nadeel aan de Glympse applicatie is dat het batterijleven van de mobiele telefoon flink verkort.

4.   Yellowbrick

Yellowbrick is de aanbieder van ‘bricken’ in Nederland. ‘Bricken’ is een betaalmethode voor parkeren waarmee je via de app of een speciaal telefoonnummer de parkeermeter aan- en uitzet. Hierdoor betaal je nooit meer voor extra parkeerminuten (of je moet vergeten om de parkeertijd te verlengen, natuurlijk).

De Yellowbrick-app geeft je ook de mogelijkheid om je parkeermeter te stoppen. Ook helpt de app je bij het zoeken van een goedkope parkeerplaats. Het geeft tarieven van parkeerplaatsen op straat en van parkeergarages. Daarnaast geeft de app aan hoe lang je moet lopen naar je bestemming.

5.  Nimbuzz

Nimbuzz biedt gratis bellen en berichten voor de online generatie. Alles wat je nodig hebt om te communiceren; gratis. Ontmoet nieuwe vrienden, blijf in contact en deel. Importeer accounts van populaire netwerken (Hyves, MSN® Messenger, Yahoo!â„¢, AIM®, ICQ, GoogleTalk, Facebook©, MySpace) en SIP VoIP-accounts.
Al meer dan 60 miljoen mensen benutten:

  • Gratis berichten – Bespaar kosten en deel sms’jes, foto’s, muziek en filmpjes (mms) met Nimbuzz-vrienden.
  • Gratis bellen – Verbruik minder minuten met gesprekken in HD-kwaliteit via 3G en Wi-Fi met Nimbuzz-vrienden.
  • Goedkope internationale gesprekken – Bel naar mobiel of vaste lijnen voor het extreem lage tarief van 2 cent per minuut.
  • Blijf op de hoogte –  Push-berichten over chats, oproepen, voicemails en bestanden, zelfs als Nimbuzz uit staat.
  • Voor elke telefoon – Nimbuzz werkt met alle populaire smartphones en gewone telefoons onderling, wereldwijd.

 Meer app tips van het Cureka-team lezen? Kijk dan eens hier:

Apps : De januari top vijf App van Cureka!
Apps: De december top vijf van Cureka!
Apps: De favoriete top 5 apps van het Cureka-team


Delen