Apps : De januari top vijf App van Cureka!

      Reacties uitgeschakeld voor Apps : De januari top vijf App van Cureka!
Delen


Het team van Cureka! heeft voor ons weer een mooie top vijf van apps samengesteld. De top vijf apps van januari zijn:

1.  500px:

De officií«le iPad app voor 500px is er! Via de app krijg je een goed beeld van de foto’s die op de website te vinden zijn, zoals landschappen, wilde dieren en portretten. Er is zoveel moois te zien dat je niet weet waar je moet beginnen. Blader daarom aan de hand van populair, keuze van de redactie, opkomend talent en nieuw. Er is steeds weer iets nieuws te zien, want de collectie wordt dagelijks bijgewerkt. Tijdens het kijken naar een diashow kun je naar muziek uit je iTunes-bibliotheek luisteren. Je kunt ook stemmen op foto’s, je eigen favorieten kiezen en commentaar achterlaten. In de toekomst zullen er nog meer functies worden toegevoegd.

2.   Bikeplanner:

De oude vertrouwde routeplanner voor de fiets voor Amsterdam. Zo kan je de kortste, de snelste en de veiligste route plannen. De kaart kan in- en uitzoomen, je kunt de fiets en vlag aanklikken en op je locatie plaatsen. Maar je kunt ook een route intoetsen natuurlijk. Handig, als je uit bent geweest, en je met je kennis nog iets wilt doen in de stad. Je ziet ook meteen hoeveel bomen je op jaarbasis uitspaart en de kosten wanneer je de auto had genomen. Ook is de app leuk om te gebruiken als je een fiets huurt voor een dagje en als toerist de stad wilt verkennen.

3. MeetingMinutes:

Een geniale iPad app volgens ons team; MeetingMinutes. Deze app helpt je bij het maken van een kant-en-klare notulen door een volledige template aan te bieden, die je tijdens je meeting kan invullen. Gegevens die o.a. ingevuld kunnen worden zijn: doel van de meeting, de agenda, namen van aanwezigen, zaken die besproken zijn en de afgesproken acties. Nadat je hem heb ingevuld kun je hem direct mailen naar de aanwezige personen tijdens de meeting. De notulen wordt opgeslagen op de iPad zodat je hem later weer kan terug lezen. Wij gebruiken deze app tijdens onze Cureka meetings. Hoe we dat doen zie je hier:

4.  Penultimate:

Brainstormen met je iPad. Dat is het idee van Penultimate.
Inmiddels zijn er al veel van dit soort apps uitgebracht. Deze app werkt simpel, en geeft je de mogelijkheid om gedachten in een tekst, tekening of diagram op papier (in dit geval op je iPad) te zetten. Gewoon knippen/plakken, opslaan en mailen.
In de app is ook rekening gehouden met linkshandige mensen en met verschillende manieren van schrijven, hetgeen RSI moet voorkomen. We kunnen nog niet zeggen of deze app ons blanco A4 vervangt. Maar ja aan alles moet je wennen. Apps zijn toekomst.

5.  Onze eigen iPad app Cureka!:

Ons team heeft geluisterd naar de suggesties van onze gebruikers. Cureka! is nu nog beter en sneller geworden, en er zijn nieuwe functionaliteiten in verwerkt.

Zo beschikt Cureka nu over de mogelijkheid om tijdens een interview een foto te maken van een kandidaat. Deze kan meteen aan het CV worden toegevoegd. Op deze manier wordt het CV nog completer, en kan een recruiter later makkelijk zien met welke kandidaat hij of zij gesproken heeft. Natuurlijk kunnen er ook foto’s gemaakt worden van andere zaken die belangrijk zijn voor een CV, of als reminder.
Daarbij kan je denken aan het nemen van een foto van een werkvergunning, rijbewijs of ander document.
Verder kan je het LinkedIn profiel van de kandidaat toevoegen en vergelijken met het CV. Handige extra functies, en de app is sneller geworden.

Op onze website staat een video tutorial waarmee je kunt stap voor stap kunt zien hoe je Cureka gebruikt.
De tweede versie staat inmiddels in de Appstore. (Gratis te downloaden)
Contact info@cureka.nl voor meer informatie.

Meer app tips van het Cureka-team lezen? Kijk dan eens hier:

Apps: De december top vijf van Cureka!
Apps: De favoriete top 5 apps van het Cureka-team


Delen

About Cureka

Cureka! is een initiatief van iNerds, 443 Investments, en Geert-Jan Waasdorp, dat officieel gelanceerd is op 15 september 2011. Het team van Cureka! bestaat (oa.) uit Martine Timmers, Gijs van Blokland, Geert-Jan Waasdorp, Peter Mosseveld, Max Bondarenko en Ruud Mosseveld.