Apps: De december top vijf van Cureka!

Delen

Het team van Cureka! heeft weer nagedacht over een top 5 van apps. Misschien zit er in deze december kadomaand wel een app tussen die je als cadeau voor jezelf of voor een ander kan downloaden!  Er staan in ieder geval weer 5 toppers in deze top 5.

 

1   Delivery Status:
Wanneer je een groot deel van je aankopen online doet, of als je de status van je pakketten/verzendingen om andere redenen wilt volgen is Delivery Status een must-have. Het is een aanvulling op de Delivery Status Touch app. Gebruik de synchronisatie feature om te synchroniseren met je MBP, iMac, iPhone en iPad voor het volgen van je pakketten.

2   TripIt:
Als je veel reist en je gebruikt TripIt nog niet, heb je geen idee hoe handig en gemakkelijk deze app kan zijn. Steun de mensen bij TripIt en help hen om deze dienst op gang te houden. Alle informatie over vluchten, huurauto’s en bevestigingsmails kan je hier vinden. Maar ook telefoonnummers, URL’s en notities, en dat allemaal in 1 app. Gebruik TripIt, en koop de Pro plan versie voor € 2,83 per maand. Het is een prima app die zowel zakelijk als privé reizen een stuk eenvoudiger maakt. TripIt dus voor al je trips.

3   Viber:
Viber is een programma waarmee je gratis naar andere smartphone gebruikers kan bellen. Je kunt er ook gratis berichten mee versturen naar anderen die het programma op hun telefoon hebben geí¯nstalleerd. Daarmee is het een van de eerste apps op de iPhone waarmee je gratis De app integreert met de contactenlijst van je iPhone, waarbij de app aangeeft wie Viber gebruikt en wie niet. De app is hierdoor erg gebruiksvriendelijk, aangezien je niet apart hoeft te onthouden wie gebruik maakt van Viber en wie niet. Viber is gekoppeld aan een telefoonnummer, waardoor je geen account hoeft aan te maken. Ook bij het toevoegen van nieuwe contacten is dit erg handig, aangezien Viber automatisch controleert of het nummer gekoppeld is aan een Viber-account. Gratis bellen, dat wil toch iedereen? Alleen met contactpersonen met het Viber-icoontje bel je gratis. iNerds werkt momenteel ook aan een vergelijkbare tool, in opdracht van een Telecombedrijf.

4   AirBnB:
We hebben weer een geweldig concept gevonden. Bij het plannen van een reis naar Maleisií« kwamen wij de App AirBnB tegen. Via deze app worden overal ter wereld appartementen aangeboden door particulieren en kan je ook je eigen appartement verhuren. Het credo is “Travel like human”, waarmee wordt aangegeven dat je als reiziger bij de mensen thuis komt en dus meer mee krijgt van het land waar je bent.

Wanneer je de verschillende blogs leest over deze site lopen de meningen wel uiteen. Sommige mensen hebben zeer goede ervaringen, enkelen zijn erg teleurgesteld. Bijvoorbeeld omdat het appartement niet te vinden was, de kwaliteit minder, of soms dubbel geboekt via een andere site. Helaas kunnen we jullie nog niet vertellen hoe onze ervaringen zijn, maar mochten we een leuk appartement vinden in Maleisií« dan overwegen we dit zeker te doen via deze app. We moeten er helaas wel rekening mee houden dat AirBnB nog een fee voor hun diensten in rekening brengt. De app ziet er gaaf uit en is gebruikersvriendelijk.

5   Photosynth:
Photosynth is een programma waarmee je 360-graden (panorama-) foto’s maken en 3D-beelden (Synth) kunt maken, die je kan publiceren op Bing Maps, integreren op een andere website of deelt met anderen via Facebook. Je gebruikt je eigen foto’s van bijvoorbeeld een gebouw of tijdens je vakantie. Om een goede Synth of panoramafoto te kunnen maken, moeten deze foto’s elkaar overlappen. Hiervoor is een handig tooltje in de app beschikbaar; een groen kadertje. Voor een Synth kun je de foto’s vanuit verschillende standpunten maken, ingezoomd en uitgezoomd. Voor een panoramafoto varieer je niet in zoom en blijf je op hetzelfde standpunt staan. Vervolgens laad je de foto’s in het programma dat deze aan elkaar koppelt. Zo maak je een 3D-achtige fotogalerij. Het programma zorgt ook voor het uploaden van de kant-en-klare Synth naar de website zodat je deze kunt delen met anderen. Het resultaat is een professioneel uitziende serie afbeeldingen van een gebouw, een plein, een toren, een standbeeld of welke ander object of ruimte je ook kiest. Op de website kun je je Synth op meerdere manieren bekijken: als 3D-view, als overhead, als 2D view en als point cloud. Je kunt binnen een Synth navigeren en in- en uitzoomen. Leuk om te doen, en het werkt eenvoudig.

Eerder verschenen Top5-en van Cureka:
Apps: De favoriete top 5 apps van het Cureka-team


Delen

About Cureka

Cureka! is een initiatief van iNerds, 443 Investments, en Geert-Jan Waasdorp, dat officieel gelanceerd is op 15 september 2011. Het team van Cureka! bestaat (oa.) uit Martine Timmers, Gijs van Blokland, Geert-Jan Waasdorp, Peter Mosseveld, Max Bondarenko en Ruud Mosseveld.

1 comment on “Apps: De december top vijf van Cureka!

  1. Pingback: Apps: De januari top vijf van Cureka! | HI-RE Social Medium

Comments are closed.