Apps: De favoriete top 5 apps van het Cureka-team

Delen

Begin september hebben we jullie laten kennismaken met de Cureka-app. Het enthousiasme van het Cureka team en de marktkennis die zij met zich meebrengen, heeft bij het team van Hi-Re tot de vraag geleid: ‘Willen jullie een maandelijkse top 5 voor ons opstellen’. Het enthousiasme dat wij al gevoeld hadden, blijkt onuitputtelijk door te gaan en met veel enthousiasme heeft Cureka deze vraag met JA beantwoord.

Bij deze laten we dus iedere maand de mensen van Cureka aan het woord in ons wekelijkse item: Apps.


Eerst even kennismaken:

Ons team heeft Cureka! ontwikkeld. Cureka! is de recruitment app voor iPad, waarmee eenvoudig cv’s gescreend en candidate ratings gedeeld kunnen worden. Cureka! bestaat uit Gijs van Blokland, Geert-Jan Waasdorp en www.iNerds.nl. Deze laatste heeft de technische ontwikkeling gedaan van de app.

Top 5:

We willen je in onze eerste top-5 laten zien welke apps wij als team dagelijks gebruiken.

1.   Cureka:
Uiteraard op nummer 1, omdat ons team er dagelijks mee bezig is: Cureka! Dit is een app voor recruitment en HR, en kan ingezet worden om cv’s van kandidaten  te screenen, op je iPad. Elk cv, ook in pdf-vorm, kan van commentaar worden voorzien, in de vorm van een stickynote met jouw naam er op. Je kan een rating geven(thumbs up or thumbs down, net als op Facebook.) De cv’s, inclusief rating en commentaar, kunnen gedeeld worden met collega’s, zodat men sneller tot de keuze van de juiste kandidaat kan komen. Overtikken van aantekeningen is niet meer nodig, en je kan werken op elke gewenste locatie. Cureka! wordt al gebruikt in de Verenigde Staten door een grote frisdrankleverancier, die deze app inzet voor campusrecruitment events. Kijk voor de gratis download in de appstore.

2.   Skype:
Skype wordt de hele dag door ons team gebruikt. Het is een applicatie om met elkaar in contact te blijven en ideeí«n uit te wisselen. Je kunt je scherm delen met je collega, als je op een andere locatie bent, en overleg met elkaar voeren. Verder kan je documenten delen, en die vervolgens samen bekijken en bespreken. Niet in de laatste plaats is Skype handig om even snel een vraag per chat te stellen, tussen de bedrijven door. De mogelijkheden zijn eindeloos, en echt niet alleen voor teams als het onze. Recruiters kunnen er ook hun voordeel mee doen, door bijvoorbeeld conference calls te houden, als team. Dat scheelt tijd en reiskosten. Lange tijd al populair op menig desktop, inmiddels ook als app mobiel inzetbaar. Reuze handig.

3.   Roamler:
Met Roamler kan je geld verdienen door opdrachten uit te voeren. De opdrachten ontvang je op basis van locatie en zijn gemakkelijk uitvoerbaar. Voor elke goed uitgevoerde opdracht verdien je een geldbedrag varií«rend van 2 tot 4 euro. Zo kun je gevraagd worden een foto te maken, een checklist in te vullen of een review te schrijven. Zo kan je de opdracht krijgen een foto te maken van Heineken Coolcans in de supermarkt, speeltuinen in Amsterdam, of van alle Hema producten die je in huis hebt. In Nederland zijn er al genoeg Roamlers om een opdracht in heel Nederland uit te kunnen voeren. Ons teamlid Max Bondarenko heeft namens iNerds meegewerkt aan de technische ontwikkeling van deze app, in opdracht van Roamler. Goed concept. Te vinden in de appstore.

4.   Dropbox:
Als team zijn wij fan van Dropbox. Het is een van de meeste gebruikte applicaties wanneer het gaat om opslag in de “˜cloud’. Inmiddels dus ook gewoon beschikbaar op je Smartphone of tablet. Je slaat eenvoudig al je documenten, foto’s en presentaties op via je pc of Macbook in Dropbox. Je opent Dropbox vervolgens weer op je Smartphone, waardoor de documenten direct, waar je ook bent, op te vragen zijn. Natuurlijk moet je wel kritisch blijven. Dropbox heeft enkele beveilingsproblemen gekend afgelopen zomer. Inmiddels zijn die opgelost, maar alles delen via de “˜cloud’ blijft nog wel spannend.

5.   Redmine:
RedmineApp is een iPhone app voor web-based project management. Wij worden er blij van. Prima voor het bekijken, maken en bewerken van actiepunten en het bijhouden van activiteiten. Controle houden over je projecten wanneer je maar wilt en waar je ook bent. De makkelijk te gebruiken interface RedmineApp stelt je in staat meerdere projecten en aanverwante zaken te behandelen met slechts een paar tikken. Het maakt je dagelijkse projectmanagement eenvoudig en flexibel. Okee; goed bijhouden is belangrijk, maar dat geldt voor elke vergelijkbare tool. Je kan actiepunten toevoegen, wijzigen en bewerken op je werk en onderweg. Actiepunten filteren en te sorteren op verschillende criteria kan ook. De functie snel scrollen is handig om snel door lijsten te gaan.

Tot volgende maand!

Namens Cureka,

Martine Timmers


Delen

About Cureka

Cureka! is een initiatief van iNerds, 443 Investments, en Geert-Jan Waasdorp, dat officieel gelanceerd is op 15 september 2011. Het team van Cureka! bestaat (oa.) uit Martine Timmers, Gijs van Blokland, Geert-Jan Waasdorp, Peter Mosseveld, Max Bondarenko en Ruud Mosseveld.

2 comments on “Apps: De favoriete top 5 apps van het Cureka-team

  1. Pingback: Apps: Swype | HI-RE Social Medium

Comments are closed.