LinkedIn, een middel bij verandering van loopbaan? Zeker voor 45+

      Reacties uitgeschakeld voor LinkedIn, een middel bij verandering van loopbaan? Zeker voor 45+
Delen

LinkedIn, een middel bij verandering van loopbaan?Afgelopen week was ik in Italií« bij de bruiloft van mijn Italiaanse nichtje. Vrijdagochtend in de donkerte vertrokken om aan het eind van de ochtend aan te komen in een verwarmd Milaan. Wat een verandering; van temperatuur, omgeving en dynamiek. Een compleet andere “beleving”. Om van te genieten en om je gedachten weer eens te verzetten en om anders naar de dingen te kijken. Want wel beschouwd, wat doen we nu eigenlijk in ons bewolkte kikkerlandje? Zeker de afgelopen zomer was het bar en boos. Als ik in Italií« zou moeten blijven zou ik dat zeker niet als straf ervaren!

It’s a long way…

Verandering naar het onbekende hoeft geen achteruitgang te betekenen.
“Change” kan ook een nieuwe wereld aan mogelijkheden scheppen. Alleen, wij zijn zo gehecht aan wat wat we hebben. Op z’n Hollands: “˜’Hebben is één, krijgen is twee…” Wel zo comfortabel, wel zo zeker. Terwijl als we iets verder durven te kijken, we weer een geheel nieuwe horizon kunnen waarnemen. Ja, ook als je ouder dan 45 bent en je nog een werkzaam leven voor de boeg hebt van 20 tot 25 jaar. Want laten we wel zijn, ook dat opgebouwde pensioen biedt niet die zekerheid meer die we dachten te hebben gekocht. “It ’s a long way” zong The Little River Band jaren geleden al.

We moeten dus verder. Stilstaan is geen optie. Wel meegaan met de tijd en de talloze nieuwe mogelijkheden. En liefst nog met veel plezier!

“˜’Plezier? plezier!? Hoezo plezier? Van een toekomstige uitkering kan ik niet zoveel plezier maken!” Maar was dat dan ooit de bedoeling. Een uitkering was toch niet anders dan een moeilijke periode te overbruggen? Niet meer en niet minder?

Nieuwe start

En ja, ook ik heb het in 2008 voor m’n kiezen gekregen. Na een prachtige interim klus bij Deloitte ging de telefoon niet meer. Daar sta je dan met je goeie gedrag en wat jaartjes achter de rug. En je hypotheek en je kindertjes. Het verleden werkte dus niet meer.

Dus, zien waar de kansen liggen. Een nieuwe start maken. Spannend en tegelijkertijd zeer bevredigend. En dat is wat mijn nieuwe netwerkorganisatie Orange Dolphins mij nu brengt. Een verzameling van social media en marketingcommunicatie specialisten en coaches die “˜’als met elastiek” aan elkaar verbonden zijn. Gezamenlijk servicen wij een breed spectrum aan organisaties en individuen. Ieder op zijn/haar eigen gebied. Zo kan het dus ook!

LinkedIn, een middel bij verandering van loopbaan

Mijn ervaring en kennis deel ik graag met mensen die in een voor hen moeilijke situatie zitten. Door hen op een hands-on wijze te laten ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen. En dat te materialiseren in een onderscheidend Linkedin profiel, waardoor ze door recruiters weer gevonden worden.
Dat doe ik in een één-op-één sessie of in groepjes van meer personen. En inderdaad, LinkedIn staat daarin centraal, vanuit het besef dat recruiters allen gebruik maken van LinkedIn als bron van kandidaten. Wel zo praktisch.

En, binnen dat profiel een beetje  reclame maken voor je zelf met al je wel of nog niet ontdekte talenten, kan geen kwaad. Vooral  als je er achter komt dat je met jouw unieke eigenschappen en kennis anderen kunt helpen. Sterker, dat is in deze nieuwe maatschappij essentieel!

Dus: ontdek  weer wie je bent, wat je kunt en wat je daarmee kan bijdragen. Maak dat zichtbaar aan potentií«le opdrachtgevers, recruiters en anderen die jouw talenten goed kunnen gebruiken. Je bent immers nooit te oud om te leren?

Dit is een gastbijdrage van Floris ten Kate. Floris ten Kate geeft LinkedIn trainingen voor oa. ZZP’ers, 45-plussers, maar ook op andere gebieden van social media via het communicatie&adviesbureau Orange Dolphins


Delen