Maandagstelling: CV passé, LinkedIn-profiel steeds belangrijker…

Delen

Het sturen van een sollicitatiebrief en CV is niet meer genoeg. Als een kandidaat niet te vinden is op LinkedIn, is de kandidaat niet geschikt en zal hij of zij niet worden uitgenodigd voor de verder sollicitatieprocedure.

De stelling van vandaag is dan ook: Het CV is passé en het LinkedIn-profiel gaat het CV vervangen.


Delen

5 comments on “Maandagstelling: CV passé, LinkedIn-profiel steeds belangrijker…

 1. Ron

  CV is zeker nog heel belangrijk.Vaak zie je dat een CV toch de belangrijkste informatie bevat voor het al dan niet uitnodigen of afwijzen. Linkedin profiel wordt vaak gebruikt om zaken extra te checken en deze te bevragen in het sollicitatiegesprek.

 2. Petra

  Ik ben het er niet mee eens dat wanneer een kandidaat niet te vinden is op LinkedIn hij/ zij niet geschikt is. Iedereen is vrij om zichzelf te profileren zoals hij/ zij wil. Wel ben ik van mening dat het CV in de huidige vorm (lees 1 a 2 A4tjes met tekst) passé is, en wanneer je in de huidige arbeidsmarkt op wilt vallen, dat je meer zou moeten doen aan online vindbaarheid (hoeft niet perse LinkedIn te zijn, maar kan ook door het gebruik van Social Media) en Personal Branding. Daarbij zal het ‘standaard’ CV zeker niet verdwijnen.

 3. Alex Buitenwerf

  CV is zeker niet passé, maar ik denk dat een CV minder belangrijk moet worden. Erg leuk hoor dat iemand een x-aantal cursussen heeft gedaan met een y-aantal certificeringen. Waar het om gaat is niet de theoretische kennis, maar de toepassing hiervan. Ook vind ik het vreemd dat er bijna nooit meer om referenties wordt gevraagd. Dit zou ik zeer belangrijk vinden; hoe is de persoon ‘ in het eggie’? Dit kan ook blijken uit LinkedIn en dan de Recommendations bijvoorbeeld. LinkedIn zou het CV nooit vervangen, maar misschien moet er eens een nieuw soort CV moeten komen, best of both worlds

 4. Petra

  Eén online CV inclusief Personal Brand, en daaraan gelinkt al je Social Media accounts en standaard CV => Solliciteren 2.0 🙂

Comments are closed.