Apps: Cureka! nieuwe recruitmentapp voor Ipad

Delen

Nieuwe dingen zijn leuk. Nieuwe apps zijn nog leuker, maar nieuwe apps voor mijn iPad zijn geweldig! Zeker als zij simpel zijn, mij het gemakkelijk maken en aan mijn verwachtingen voldoen. Natuurlijk komen er dagelijks nieuwe apps op de markt, maar de meesten zijn toch voor mobiel gebruik bedoeld en vallen tegen op je iPad. Zo niet Cureka!

 

Cureka! is een nieuwe recruitmentapp, bedoeld voor de  iPad. Het gaat hier niet om een ATS, zoals in andere berichten geschreven is, maar om een app. Een app die gekoppeld kan worden aan een ATS-systeem en je eenvoudig door CV’s laat bladeren. Dat is bijzonder. Het enige wat ik mis, is “the sound of paper”, maar ja, ik ben dan ook nog een “old school”recruiter, die het vak geleerd heeft door stapels papieren CV’s te screenen.

Met Cureka! kun je dus CV’s vanuit diverse recruitmentsystemen op de iPad opvragen, bekijken en beoordelen. Kinderlijk eenvoudig en dat is naar mijn mening ook de charme van deze app. Gewoon lekker op de bank of op het strand bladeren door de CV’s van kandidaten en hun CV’s  beoordelen. Want naast het bladeren door deze CV’s op je iPad, kun je de CV’s ook voorzien van commentaar. Deze CV’s voorzien van jouw commentaar kun je dan in zijn geheel ( dus CV plus jouw commentaar) weer doorzetten naar bijvoorbeeld de lijn of je collega. Het commentaar wordt op de CV zelf opgeslagen en valt te vergelijken met een Like of dislike zoals je ziet op Facebook.

Nu snap ik best dat er mensen zijn die zich afvragen waarom een app voor de iPad en geen
“mobile” oplossing. Net als de app is het antwoord  weer simpel: Het lezen en doorbladeren op een iPad is nu eenmaal veel prettiger dan op een mobieltje. Ik moet er niet aan denken. Geklungel met je mobiel om een volgende pagina te zien, lettertjes die te klein zijn. Dat moet je niet willen, toch?

En natuurlijk zullen er reacties komen in de vorm van: “goed idee, maar geen markt”. Tja, menig criticaster kijkt daar met een commercií«le blik naar. Ik niet; ik denk, handig, lekker thuis voor de buis of op een recruitmentbeurs.  In gesprek op een recruitmentbeurs of event,  snel even de gegevens van een kandidaat raadplegen zonder te moeten inloggen op systemen vanachter een PC. In sollicitatiegesprekken de beschikbaarheid van je eigen commentaar op een CV, maar ook het commentaar van de lijn of je collega. Maar ook kun je via Cureka! toegang krijgen tot het sociale media profiel van een kandidaat en bijvoorbeeld kijken of zijn LinkedIn-profiel wel klopt en dat afzetten tegen het CV dat jij onder ogen hebt.  Ja, ik zie daar de voordelen wel van in. Sterker nog,  ik weet eigenlijk wel zeker dat ik het zal gebruiken. Maar misschien moet je ook een recruiter zijn om dit soort nieuwe toepassingen op zijn waarde te kunnen schatten.


Delen

3 comments on “Apps: Cureka! nieuwe recruitmentapp voor Ipad

  1. Jacco Valkenburg (Recruit2)

    misschien moet je ook een recruiter zijn om dit soort nieuwe toepassingen op zijn waarde te kunnen schatten”

    Touché! Helemaal mee eens. Welke Recruiter kent niet het probleem dat er een backlog met CVs is ontstaan? Een tool die het me makkelijker maakt om snel door CVs heen te bladeren kan dan enorm helpen. Want helaas kost dat toch altijd veel tijd in een ATS. Of Cureka het antwoord is op dit probleem weet ik niet maar dat zal de praktijk uitwijzen.

  2. Pingback: Apps: iSocialize | HI-RE Social Medium

  3. Pingback: Apps: Facebook | HI-RE Social Medium

Comments are closed.