HRM: ‘Tuuuuuurlijk doen wij aan diversiteit….’

Delen

Apeldoorn op een regenachtige donderdagmiddag in augustus: typische vergaderkamer, 3 afwachtende gezichten…

“Zo Francine, waarom is het dan zo nodig om specifiek in vrouwen te investeren? Wij houden er niet van in “˜hokjes’ te denken. Man of vrouw – iedereen is toch gelijk, iedereen krijgt toch gelijke kansen?”

Hmmmm, de toon was gezet. Dit gesprek zou ik niet fladderend doorkomen. Nu Spark enkele maanden onderweg is en ik steeds meer begin te ontdekken over diversiteit, de ingesleten denkpatronen en welke effecten dat heeft op de werkvloer leer ik dat dit de algemene opvatting is. “Diversiteit? Ja hoor, daar zijn wij heel druk mee. We gaan natuurlijk niet positief discrimineren, neeee natuurlijk niet, we kiezen gewoon altijd de allerbeste kandidaat, man of vrouw. Hoe we die diverse teams realiseren? Management heeft hele harde targets gesteld. Wat vraag je? Of in dat management ook vrouwen zitten? Eeeehmmm….”

Het gaat niet om voortrekken, positief discrimineren, of mannen achterstellen. Een organisatie die in staat is het vraagstuk om te draaien en zichzelf stelt: ‘wat levert het mij nu op als ik diverser zou zijn?’ loopt voor de band uit op de arbeidsmarkt (ik kan u overigens persoonlijk het voordelenlijstje van een divers team toesturen, u zult versteld staan).

Met gepaste trots kan ik in deze blog daarom ook vertellen dat mijn meeting in Apeldoorn tot een zeer goed einde is gekomen.J an, Marian en Marcel hebben mij de hand geschud en het initiatief van Spark omarmd. Ik presenteer de allereerste partner van Spark: PinkRoccade Healthcare!

PinkRoccade Healthcare staat achter het initiatief het aantal vrouwen in ICT te laten groeien!

Meer lezen van Francine Comstock? Francine schreef ook:

Recruitment: Speld in de hooiberg?
Arbeidsmarkt: Image is everything


Delen

About Francine Comstock

In 2003 ben ik begonnen als IT recruiter. Ik ben altijd verbaasd geweest dat ik nooit met een vrouwelijke IT manager aan tafel zat. In 2011 begonnen met mijn eigen bedrijf met als doelstelling hier verandering in te brengen. Spark is vastbesloten het aantal vrouwen werkend en presterend in de Nederlandse IT industrie te laten groeien. In de toekomst zal het succes van IT-bedrijven worden bepaald door functies die vragen om communicatie, inlevingsvermogen,creativiteit, intuïtief proberen en veranderen – functies die nadrukkelijker vrouwelijke eigenschappen en capaciteiten vragen.

Grotere diversiteit leidt tot meer innovatie, creativiteit, productiviteit, stabiliteit en competitie. Het is dus voor iedere werkgever waardevol om hier positief mee aan de slag te gaan!

Spark is pro-actief op zoek naar bedrijven die zich inzetten om diversiteit te realiseren. Deze bedrijven zijn te herkennen aan de Sparkmark. Vrouwen werkend binnen de IT kunnen zich aansluiten aan ons netwerk, zodat we ze kunnen ondersteunen met het realiseren van een carriere waar de vonken vanaf spatten!

1 comment on “HRM: ‘Tuuuuuurlijk doen wij aan diversiteit….’

Comments are closed.