HRM Expatsessie 24 maart…wat beleeft een expat emotioneel gezien?! (reminder)

Meer expat-opdrachten - Hoe zet ik een expat programma op?
Delen

Hallo HR professional en Recruiter!

Mijn artikel HRM: De partner van de expat heeft de meeste aandacht nodig …een rol voor HR?, van 17 januari jl op HI-RE gelezen? En … wil je graag een sessie bijwonen? Dat kan en wel op donderdag 24 maart 2011!

Waarom deze sessie?

XllentGuidance is een Expat buddy organisatie in Amsterdam. Voor bedrijven treden wij als tussenpersoon op en voor de expat en zijn/haar partner of gezin, als vertrouwenspersoon. Naar aanleiding van onze ervaringen organiseren wij HRM Expatsessies om HR professionals en recruiters te informeren over het gevoelstraject na de verhuizing. Dit doen we door professionals bij elkaar te brengen om onze kennis en ervaring met hen te delen.

Advies

Tijdens deze sessie geven wij onder meer adviezen over:

  • Wat kun je doen om het verloop van expats binnen je bedrijf tegen te gaan?
  • Hoe blijft je investering gewaarborgd (van recruitment tot relocation)?
  • Wat kun je als HR manager zelf doen en wat besteed je uit?
  • Wat kan je als HR manager betekenen voor de partner of het gezin die mee verhuizen?

Tijdens de sessie focussen we ons op de impact van de expat na de verhuizing. Met andere woorden: wat doet de verhuizing emotioneel gezien met de expat en zijn/haar partner of gezin in zowel hun nieuwe werkomgeving als leefomgeving.

Presentatie

Film: We laten een film zien die door Kees Colenbrander in 2010 in Amsterdam gemaakt is. De film heet Great Expatations. Hierin vertellen expats wat ze in Nederland als prettig ervaren en wat niet. Een zeer interessante 15 minuten durende film die absoluut voor eyeopeners zorgt.

Livespeakers: een aantal expats vertellen persoonlijk over hun ervaringen.

De bedrijven IMC, Flow Traders, Optiver, het MMC (Maxima Medisch Centrum Eindhoven), Stork, Bugaboo, Akzo Nobel en RAVE-cruitment woonden al een eerdere sessie bij die heel succesvol is gebleken. Meer informatie vind je op http://bit.ly/gieUoY.

We zouden het erg prettig vinden om je bij deze laagdrempelige sessie te verwelkomen in de Simon Carmiggeltzaal van de Openbare Bibliotheek. Na de sessie is er gelegendheid een drankje te doen in het mooie café/restaurant Vapiano met prachtig uitzicht over het IJ.

In het kort de belangrijkste details….

Datum: donderdag 24 maart in Amsterdam

Locatie: Amsterdam OBA, Oosterdoksstraat 110, 1011 DK Amsterdam

Tijdstip: 14u – 16u, na 16u is er een netwerkborrel bij Vapiano.

Kosten deelname: €25 exclusief btw, contant te voldoen bij ontvangst.

Taal: Nederlandstalige sessie

Aanmelden voor: vrijdag 11 maart 2011

Ik hoop op je interesse en kijk uit naar je aanmelding. Mocht je vragen hebben dan ben ik uiteraard te bereiken. Per telefoon 020 7860 642, via LinkedIn: profiel Lexia Emerenciana of hrmexpatsessie@xllentguidance.com.

Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn om hierbij aanwezig te zijn, dan kijk ik graag uit naar een aanmelding van een naaste collega.

Met vriendelijke groet,

Lexia Emerenciana

www.xllentguidance.com


Delen

1 comment on “HRM Expatsessie 24 maart…wat beleeft een expat emotioneel gezien?! (reminder)

  1. Pingback: Evenementen: Overzicht deze week

Comments are closed.