Maandagmorgenstelling: Vrouwen in top bedrijven ook voor Nederland?

Delen

Vorige week werd in Frankrijk een wet aangenomen aan die grote bedrijven verplicht het aantal vrouwen in leidinggevende posities binnen zes jaar te verhogen naar 40 procent. Deze regel geldt voor zo’n 2000 Franse bedrijven, die meer dan vijfhonderd werknemers in dienst hebben en een omzet van meer dan 50 miljoen euro hebben. Deze bedrijven moeten binnen drie jaar vrouwen benoemen in leidinggevende posities als  bijvoorbeeld de Raad van Bestuur. Eén op de vijf leidinggevende functies moet ingevuld worden door een vrouw. Momenteel voldoen slecht zeven van veertig top-40 van beursgenoteerde bedrijven in Frankrijk aan deze nieuwe maatregel.

De vraag in de maandagmorgenstelling is dan ook: Is Nederland ook toe aan zo’n vrouwen-in-de-top-verplichtingswet? En zijn er in Nederland voldoende vrouwen, die geí¯nteresseerd zijn in deze functie?


Delen

1 comment on “Maandagmorgenstelling: Vrouwen in top bedrijven ook voor Nederland?

  1. Pingback: Tweets die vermelden Maandagmorgenstelling: Vrouwen in top bedrijven ook voor Nederland? | HI-RE Blog -- Topsy.com

Comments are closed.