Evenementen: Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie

Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie - Hotel de Heerlijckheid Ermelo
Delen

Van 26 tot en met 28 januari organiseert de AMC Academie de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie. Tijdens deze 2,5 daagse intensieve training leert u onder andere hoe u uw arbeidspotentieel effectief kunt bereiken en bewegen, welke kanalen (online en offline) u kunt inzetten, hoe u op lange termijn kunt werken aan uw werkgeversmerk en het opstellen van lange termijn plannen.Ook leert u alles over arbeidsmarktcommunicatie in deze tijd. In een informele sfeer en met een kleine groep deelnemers worden alle mogelijkheden op het gebied van personeelswerving doorgenomen: van (online) personeelswerving tot employer branding en employee relationship management.

Tijdens de Wintercourse vertaalt u actief de theorie naar uw eigen organisatie en die van andere deelnemers tijdens een van de cases. Zo is er voldoende ruimte om uw eigen vraagstukken voor te leggen aan uw collegadeelnemers en de twee docenten.

Programma:

Woensdag 26 januari 2011

15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Welkom, kennismaking en programma doorlopen
Deel 1: De basis
Wat maakt arbeidsmarktcommunicatie zo andersTheoretische en praktische uiteenzetting van arbeidsmarktcommunicatie als spin in het web binnen de organisatie: Werving & selectie, binden & boeien, medewerkerstevredenheid, interne communicatie, referral, alumni, marketing, communicatie, recruitment etc.
Inchecken & opfrissen
17.45 uur Meet & eat In een informele setting genieten de aanwezigen van een diner terwijl ze nader kennismaken met de andere deelnemers.
Deel 2: Personeelswerving
19.15 uur Concreet gaan werven Het opstellen van een wervingsadvies aan de hand van de 5 W’s. Doelgroepanalyses en mediakeuze voor het werven van specifieke doelgroepen.
21.00 uur Borrel

Donderdag 27 januari 2011

08.00 uur Ontbijt
08.45 uur Terugblik en doornemen dagprogramma
Deel 2: Personeelswerving (vervolg)
Checklist voor het opstellen van een personeelsadvertentie Waar moet een goede print en online advertentie aan voldoen? O.a. aan de hand van een checklist gaan de deelnemers elkaars (online) personeelsadvertenties beoordelen.
Break
Case: Wervingsplan In groepjes wordt er gewerkt aan het opstellen van een wervingsplan.
Resultaten case: wervingsplan Presentatie van het wervingplan aan elkaar.
12.15 uur Lunch + ontspanning Na de lunch wordt, wanneer het weer het toelaat, een korte wandeling gemaakt over de Veluwe.
Deel 3: Online werving
14.00 uur De recruitmentsite Wat kenmerkt een goede recruitmentsite en met welke strategische en tactische keuzes kan een werkgever meer rendement uit haar recruitmentsite te halen?
Break
Online wervingstechnieken Wat zijn de belangrijkste online wervingstechnieken om in te zetten binnen uw arbeidsmarktcommunicatie? Van direct e-mailings tot Facebook. Van virals tot Twitter.
Deel 4: Employee Relationship Management
Employee Relationship Management Het aangaan en opbouwen van relaties met doelgroepen op de arbeidsmarkt helpt zowel bij personeelswerving op de korte termijn als bij het versterken van het werkgeversmerk.
17.15 uur Ontspanning
17.45 uur Diner
Deel 5: Employer branding
19.15 uur Binden & boeien en employer branding Wat is binden & boeien en employer branding en waarom kan het een niet zonder het ander. Hoe kunt u employer branding optimaal integeren binnen uw arbeidsmarktcommunicatie.
Borrel

Vrijdag 28 januari 2011

08.00 uur Ontbijt
08.45 uur Terugblik en doornemen dagprogramma
Deel 6: Strategie
Ken- en stuurgetallen van arbeidsmarkt(communicatie) Met welke cijfers prikkelt u de noodzaak om  arbeidsmarktcommunicatie zichtbaar te maken. Verder gaan we arbeidsmarktcommunicatie accountable maken en uw beleid optimaliseren met de juiste ken- en stuurgetallen. 
Break
Van organisatiestrategie tot arbeidsmarktcommunicatieplan Hoe zorgt u voor een optimale aansluiting van arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en HRM op de organisatiestrategie? En hoe krijgt u draagvlak en commitment van het topmanagement?
Hoe vergroot ik mijn visvijver met factor 3? Theoretische en praktische onderbouwing van arbeidsmarktbewerking. Hoe haal ik uit de zelfde visvijver meer response? Welke andere visvijvers laat ik onbenut en hoe krijg ik deze in zicht?
Eindcase Onder het genot van een lunch gaat u samen met de andere deelnemers actief aan de slag met de eindcase.
Resultaten eindcase Presentatie van het wervingplan aan elkaar.
Afsluiting
15.15 uur Einde

Voor wie?

De Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie is in het bijzonder geschikt voor:

  • (Arbeidsmarkt)communicatiemedewerkers en – managers
  • P&O medewerkers en – adviseurs
  • (Startende) recruiters
  • Consultants werving en selectie
  • Adviseurs (Arbeidsmarkt)communicatiebureaus
  • Media-adviseurs

Om je in te schrijven en voor meer informatie, klik hier


Delen

1 comment on “Evenementen: Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie

  1. Pingback: Tweets die vermelden Evenementen: Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie | HI-RE Blog -- Topsy.com

Comments are closed.