HRM: Nog een paar plaatsen – Kennissessie HRM en expatbeleid – a.s. vrijdag

Delen

Buitenlandse werknemers verlaten ons land vaak al na een korte periode. Een kwart van de expats houdt het na een jaar in ons kikkerlandje voor gezien. Het niet kunnen wennen, het gemis van een social netwerk, het gevoel nergens met hun vragen terecht te kunnen en gebrek aan persoonlijke begeleiding in de eerste 6 maanden zorgen ervoor dat expats zich niet in Nederland thuis voelen en hun koffers weer pakken.

Bedrijven en organisaties bieden vaak maar hulp tot aan de drempel van het nieuwe huis van de buitenlandse werknemer. Daar waar kosten noch moeite gespaard wordt om de expat naar Nederland te halen, wordt de expat zodra hij in het land is aan zijn lot overgelaten.

Wij zijn op zoek naar HRM’ers uit verschillende disciplines die ervaringen hebben met het in dienst hebben van expats en hun ervaringen willen delen tijdens een kleine bijeenkomst (max 20 personen). Hoe begeleid je een expat zodra hij hier in Nederland is? Hoe zorg je ervoor dat de expat (en zijn familie) zich snel thuis voelt? Hoe voorkom je dat je buitenlandse werknemer niet na een jaar gillend het vliegtuig naar huis pakt? Is het verloop onder expats binnen organisaties groot? Wat zijn de oorzaken van dit verloop? Welk beleid voert HRM ten op zichtte van expats? Welke visie ligt daaraan ten grondslag?

Werk je in het HR-vakgebied en heb je veel ervaringen met expats, die je wilt delen en schuw je de discussie niet, meld je dan aan voor onze (kleinschalige maar zeer gezellige) bijeenkomst!

Datum: vrijdag 29 oktober in Amsterdam
Tijdstip: 14u – 17u, na 17u is er een netwerkborrel in ABC
Locatie: Amsterdam Bright City Zuidas (ABC), Claude Debussylaan 2, Amsterdam

Aanmelding sessie: Je kunt je aanmelding versturen tav Lexia Emerenciana :
hrmexpatsessie@xllentguidance.com


Delen

1 comment on “HRM: Nog een paar plaatsen – Kennissessie HRM en expatbeleid – a.s. vrijdag

  1. Pingback: Tweets die vermelden HRM: Nog een paar plaatsen – Kennissessie HRM en expatbeleid – a.s. vrijdag | HI-RE Interim Blog -- Topsy.com

Comments are closed.