Maandagmorgenstelling: Uitbreiding zwangerschapsverlof: Wie gaat dat betalen?

Delen

Het Europese Parlement wil het minimum aantal weken zwangerschapsverlof uitbreiden tot 20 weken voor de kersverse moeder en 2 weken voor de kersverse vader. In Nederland geldt nu een minimum aantal van 16 weken voor de moeder en hebben vaders recht op 2 dagen. Een forse uitbreiding dus.

Voorstanders van de verlenging zeggen dat een uitbreiding van het zwangeschapsverlof bijdraagt aan de maatschappelijke paticipatie van vrouwen. De kans dat vrouwen na een bevalling blijven werken, is volgens hen groter als ze meer tijd krijgen om bij te komen en voorkom je verborgen ziekteverzuim . Tegenstanders vinden deze kwestie ten eerste een nationale aangelegenheid en ten tweede vinden ze het ongepast om in crisistijd dit soort maatregelen door te voeren. Want de uitbreiding van het zwangerschapsverlof kost geld. En wie gaat dit betalen? De maatschappij? De werkgever of betaalt de jonge (vruchtbare) vrouw de prijs van deze uitbreiding?

Wij van HI-RE zijn benieuwd naar jullie mening?


Delen

1 comment on “Maandagmorgenstelling: Uitbreiding zwangerschapsverlof: Wie gaat dat betalen?

  1. Pingback: Tweets die vermelden Maandagmorgenstelling: Uitbreiding zwangerschapsverlof: Wie gaat dat betalen? | HI-RE Interim Blog -- Topsy.com

Comments are closed.