Recruitment: Recruitment en waar we rekening mee moeten houden!

Delen


Delen

3 comments on “Recruitment: Recruitment en waar we rekening mee moeten houden!

 1. Pingback: Tweets die vermelden Recruitment: Recruitment en waar we rekening mee moeten houden! | HI-RE Interim Blog -- Topsy.com

 2. Bas van de Haterd

  Even nuanceren, want je haalt op mijn gebied een paar dingen door elkaar.

  Ten eerste meng je de begrippen fouten en mislukkingen. Fouten maken kan, mag en is niets mis mee. Mislukkingen zijn van een heel andere orde. Om je een voorbeeld te geven: gisteren zat ik bij een partij waar mij verteld werd dat men na anderhalf jaar eindelijk een SAP implementatie had afgerond bij één van de units. 2 dagen later is besloten dat het niet ging werken en men de stekker eruit heeft getrokken. Er is dus anderhalf jaar geïnvesteerd, veel geld uitgegeven en arbeid verspild om daarna te stoppen. De reden is o.a. dat de werknemers er niet mee om konden gaan (training ooit van gehoord) en vooral ook het systeem an sich gewoon super gebruiksonvriendelijk was (tja, het is SAP hè). Dat is een mislukking waarvan ik zeg: had men eerder moeten zien en had voorkomen moeten en kunnen worden. Bijvoorbeeld door eerder mensen die ermee gaan werken erin te betrekken.

  Ook komen uitvindingen idd vaak per ongeluk, maar niet tijdens projecten van IT’ers. Maar tijdens research, dus die vergelijking gaat ook niet op.

  Dus ik pleit niet voor een foutloze organisatie, zeker niet. Fouten maken is menselijk en kan gebeuren. Blunderen en falen is echter iets anders en kennen doorgaans meer dan genoeg ‘early warning signals’ die genegeerd worden. Eén ervan: tja, het management wil het zo, dus doen we het maar zo…

 3. Pingback: Recruitment: Zelf doen of uitbesteden?

Comments are closed.