Maandagmorgenstelling: Social Media vormt een bedreiging voor het persoonlijke leven

Delen

 

Afgelopen periode ben ik op het internet veel berichten tegengekomen die wijzen op de invloeden die Social Media op het persoonlijke leven kunnen uitoefenen. Zo las ik over een Amerikaans bedrijfje, dat nummerborden van auto’s wil linken aan je Facebook-profiel , zodat automobilisten gemakkelijker met elkaar in contact kunnen komen. Hartstikke leuk, maar stel je voor dat je per ongeluk iemand afsnijdt, dan zou het heel goed kunnen zijn dat er ’s avonds iemand bij je vehaal komt halen. Is dat zo leuk?

Een Brits meisje, dat per ongeluk haar adres-en telefoongegevens in combinatie met een publieke uitnodiging voor haar verjaardag op Facebook plaatste. 21.000 mensen meldden zich voor het feestje aan in plaats van de 15, waarvoor de uitnodiging bedoeld was. De politie zal op 7 oktober extra patrouilles inzetten in de buurt van het huis van het meisje om escalaties te voorkomen.

De anonimiteit die gebruikers van het internet voorheen hadden, wordt nu door Facebook en andere social media bedreigd. Je virtuele leven blijft niet alleen virtueel. Het dringt ook, door social media en toepassingen daarvan, door tot je echt leven. Vandaar de maandagmorgenstelling: Social Media vormt een bedreiging voor het persoonlijke leven.


Delen

1 comment on “Maandagmorgenstelling: Social Media vormt een bedreiging voor het persoonlijke leven

  1. bartjeboy

    Het lijkt plotseling ook wel of het niemand ook maar ene moer kan schelen dat je gegevens over straat rollen. Was een paar jaar geleden wel anders. Delen in plaats van bang zijn dat iemand iets met je gegevens doet wat je liever niet wilt.

    Zo lang je dat niet kan schelen, moet je niet raar opkijken als je vroeg of laat in real life ermee geconfronteerd wordt.

Comments are closed.