Filmpje: Internet Solliciteren op Video / Film: Sollicitatievideo en….. Part Two

Social Recruitment bij Deloitte - Interview Lennart Sloof & Link Humans
Delen

Zoals we gisteren al aangaven, leeft bij ons van HI-RE de vraag of solliciteren middels video of film nu écht populair is. De filmpjes van gisteren zijn goed bekeken. Vandaag weer een aantal leuke filmpjes. Uiteraard zijn het aanraders om te bekijken en wellicht toveren ze een glimlach rond de lippen!

Het eerste filmpje is er één uit de oude doos. Het is een fimpje gemaakt door Richard Molenschot, die “˜solliciteert voor de functie van Nieuwe Lama in 2006′. Hij bracht het niet tot de finale maar het filmpje is wel vele malen bekeken op YouTube. Carriére-switch, misschien?

In het tweede filmpje maken Ab en Sal een parodie op anoniem solliciteren in hun programma Ab & Sal! Leuk in elkaar gezet!

Het derde filmpje, wederom uit de oude doos en is van Monty Python. Monty Python en het welbekende Job Interview

Het vierde filmpje is een videoboodschap over solliciteren bij een uitvaartonderneming. Zoek je een baan waarin je veel met mensen werkt en in een dikke bak kunt rijden dan ben je hier aan het juiste adres.
Uitvaartonderneming Van der Stappen in Geldrop laat kandidaten solliciteren door middel van het opnemen van een videoboodschap. De kandidaten doen hun woordje voor een videozuil. Presentatie is namelijk een belangrijk aspect van dit beroep. Het bedrijf zoekt keurige mensen die een uitvaart kunnen leiden en bezoekers tijdens een uitvaart op hun gemak kunnen stellen. Het is belangrijk hoe een kandidaat goed overkomt. De afdeling HR bekijkt de video en hoopt zo een compleet beeld van de kandidaat te krijgen.

Het vijfde filmpje is een reactie van een kandidaat op zijn afwijzing. In het filmpje geeft hij aan dat hij toch over de geschikte skills beschikt! Well done!

Gerelateerde berichten:


Delen

1 comment on “Filmpje: Internet Solliciteren op Video / Film: Sollicitatievideo en….. Part Two

  1. Pingback: Tweets die vermelden Filmpje: Internet Solliciteren op Video / Film: Sollicitatievideo en….. Part Two | HI-RE Interim Blog -- Topsy.com

Comments are closed.