HR kan uittocht van expats voorkomen door in begeleiding te investeren

Delen


Foto: Lexia Emerenciana

Expat verlaat Nederland minder snel als hij wegwijs wordt gemaakt in de omgeving

Bijna 50% van de expats in Amsterdam zou bij aankomst in Nederland meer persoonlijke begeleiding hebben gewild, blijkt uit onderzoek van Lifestyle Management bureau XllentGuidance. Een nobele taak die is weggelegd voor HR, vindt oprichter Lexia Emerenciana. Want wanneer expats en hun gezinnen zich niet thuis voelen, kan dit hun prestaties op het werk beí¯nvloeden of zelfs leiden tot eerder vertrek.

Bijna de helft van de expats heeft iemand gemist, die hen helpt de omgeving te leren kennen, blijkt uit onderzoek onder 60 expats in Amsterdam. Zelfs 78% geeft aan behoefte te hebben gehad aan een vorm van individuele begeleiding. Bij welke huisarts kunnen ze bijvoorbeeld terecht? Hoe werkt het openbaar vervoer en bij welke overheidsinstanties moeten ze zich melden? Maar ook tips over goede restaurantjes, leuke winkels en koopavonden missen ze.

Expat

Je thuis voelen begint volgens lifestyle manager Emerenciana bij de ontvangst van expats door HR-medewerkers. Meestal beperkt zich deze tot het regelen van een woning, visa, werkvergunning en wellicht een leaseauto. Maar persoonlijke begeleiding wordt zelden aangeboden, terwijl expats daar juist behoefte aan blijken te hebben.

Werknemers die zich net in ons land hebben gevestigd, kunnen daarom met vragen bij XllentGuidance terecht. Online kunnen ze een afspraak boeken bij een consultant die hen – ook na werktijd – helpt met allerhande zaken. Of het nu gaat om het vertalen van Nederlandse post of de dichtstbijzijnde sportvereniging. Daarnaast geeft het bureau stadsdeelrondleidingen aan expats en hun meegekomen gezinnen. Op expatpicknicks en andere kleine events leren zowel Nederlanders als expats uit de buurt elkaar kennen.

Diensten waar elke HR-afdeling de kans op een succesvol expatverblijf mee kan vergroten. Zeker nu is gebleken dat een kwart van de expats in Amsterdam al na een jaar vertrekt, zo concludeerde de gemeente onlangs uit eigen onderzoek. ´Dat schaadt niet alleen het imago van de stad, maar kost het bedrijfsleven ook onnodig veel geld´, legt Emerenciana uit. ´De gemiddelde investering per expat bedraagt 25.000 euro. Als een expat binnen een jaar weer vertrekt, is dat voor HR ook een financií«le tegenvaller. Terwijl door te investeren in persoonlijke begeleiding, expats minder snel geneigd zullen zijn om op korte termijn hun koffers te pakken.´

Bron: Persbericht xllent-guidance


Delen

About Lexia Emerenciana

Lexia – tante Lexi voor de kleintjes - is een dochter van een Antilliaanse vader en Nederlandse moeder. Lexia combineert graag haar passie, humor, charme, doelgerichtheid, inlevingsvermogen en nuchterheid om het bereiken waar ze voor staat. ( ;-) World Peace )

In 2008 werd ze gevraagd door een aantal Amerikaanse rijke dames om een lifestyle management buro op te zetten. Hieraan heeft ze gevolg gegeven en XllentGuidance was geboren. Uiteindelijke doelstelling van XllentGuidance: Bedrijven en particulieren assisteren op het gebied van ‘ het nieuwe werken 2.0 ’.

In 2011 lanceert ze haar nieuwe bedrijf en stiekem haar grootste passie, ExpatBuddy.nl! Na 7 maanden onderzocht te hebben waar Expats en met name hun partners tegenaan lopen, kwam ze erachter dat het bedrijfsleven een belangrijk deel over het hoofd ziet en geld als water overboord gooit. Er word geen aandacht besteed aan de partners van de expats die een essentiële stem hebben in het laten slagen van een uitzending. Aandacht = duurzaamheid!

Hier blogt ze dan ook via het mooie medium Hi-Re over. Het is tijd dat bedrijven wakker geschud worden en zien wat voor kansen ze laten liggen op het gebied van werknemers, aandacht en bedrijfs kapitaal. Vandaar dat ze naast bloggen, haar bedrijven en ondernemerstips geven op hogescholen, ook HRM Expatsessies organiseert om bewustwording te creëren op het onderwerp ‘ de uitdagingen van expats en gezinnen’.

Lexia levert spouse support vanuit de basis van de mens en onderscheid zich door oprechte persoonlijk aandacht te bieden aan de werknemers en hun entourage. Dit vanaf het moment dat het avontuur echt start: na de verhuizing / settling in periode. Lexia zorgt voor een veilige thuishaven, netwerk en nieuwe comfortzone. Goed voor de expat en goed voor het rendement van het bedrijf!

Lexia weetjes:

Lexia is in april 2010 uitgeroepen tot Aanstormend ondernemerstalent 2010, en volgens ondernemersblad Sprout en the Next Women ‘een vrouw die je echt moet leren kennen’.

Lexia’s achtergrond is zeer divers...rode draad: werken met mensen, organiseren en communiceren.

Naast het zorgen voor anderen, besteed ze ook aandacht aan zichzelf..dit dmv dansen, lachen, hardlopen, yoga, borrelen en uit eten gaan! Hierin overheerst haar Antilliaanse ik ;-).

 

Lexia is te vinden op :

W www.expatbuddy.nl

E lexia@expatbuddy.nl

C 06 480 43 285

Twitter: @xllentguidance

 

 

1 comment on “HR kan uittocht van expats voorkomen door in begeleiding te investeren

  1. Pingback: Tweets die vermelden HRM: HR kan uittocht van expats voorkomen door in begeleiding te investeren | HI-RE Interim Blog -- Topsy.com

Comments are closed.