AMC: Zoek de verschillen. Nee, geen quiz

Delen

Voor iedereen die zich met recruitment bezighoudt, zijn beide advertenties zonder twijfel een bekend fenomeen.

Een vormgeving uit de jaren zeventig. Teksten zoals alleen Pier Ebbinge kon maken. Korte, opgeblazen zinnen. Staccato. Veel bijvoeglijke naamwoorden. Uniek. Maar wat zo leuk is: voor deze vaardigheid blijken nog meer toepassingen te zijn.

Als je kerncompetentie is om banen en mensen te verkopen, waarom zou je het dan niet eens met wat anders proberen? Ehm, relatiebemiddeling of zo?

Zoek de verschillen! Korte, opgeblazen zinnen. Staccato. Veel bijvoeglijke naamwoorden. En ook in de tariefstelling zit weinig onderscheid tussen recruitment en liefdeskoehandel; voor een poging tot koppeling – let wel: het gaat dus niet om een geslaagde match – dien je bij deze Ebbinge-tak op minimaal € 20.000 euro te rekenen. Ik vraag me af het het succespercentage omgekeerd of recht evenredig is aan de hoogte van dit bedrag. Ik vermoed omgekeerd: de “˜niet te missen ontmoeting’ krijgt op de website een kansje van 33%…


Delen

About Annemarie Stel

Annemarie Stel is voorlichtingskundige en gedurende 22 jaar gepokt en gemazeld bij de Rijksoverheid, zowel bij ministeries als bij uitvoeringsorganisaties. Zij heeft een achtergrond in ICT en sinds 1992 in arbeidsmarktcommunicatie, als beleidsmedewerker, adviseur, coördinator en campagnemanager, als laatste van Werken bij het Rijk. Sinds 2007 adviseert ze onder de naam Wervingsvisie.nl organisaties over arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitment.

 

Wervingsvisie.nl helpt je bij het bedenken wat je nodig hebt, bij het goed formuleren van de vraag en de mogelijke oplossingen. Het ontwikkelen van een arbeidsmarkt- of employer-brandingstrategie is immers een flinke klus, waarbij je het hoofd moet bieden aan veel ontwikkelingen en onderscheid moet maken tussen ‘best practices’, ‘hypes’ en ‘trends’

 

Meer informatie? Kijk op www.wervingsvisie.nl.

1 comment on “AMC: Zoek de verschillen. Nee, geen quiz

  1. Pingback: Tweets die vermelden Zoek de verschillen. Nee, geen quiz | HI-RE Interim Blog -- Topsy.com

Comments are closed.