AMC: Nominatie Magneet 2009: Mensenhandel bij Christies!

Delen

In de categorie Evenementen, acties en beurzen is de inzending van Stichting Laluz, uitgevoerd door het bureau MR Cooper, de enige nominatie. Een nominatie betekent overigens niet automatisch dat je de prijs mee naar huis neemt.

De titel van de inzending “˜Mensenhandel bij Christies!’ trekt mijn aandacht en maakt me nieuwsgierig. Allerlei beelden springen op mijn netvlies. Keurige veilingmeesters, veilingbiedbordjes en natuurlijk de strijd tussen verschillende bieders op een uniek item.

Stichting Laluz brengt enthousiaste young professionals en goede doelen met elkaar in contact. Young professionals die hun kennis en expertise ook willen inzetten naast of tijdens hun professionele carrií¨re. En goede doelen die staan te springen om deze, voor hen onbetaalbare kennis en expertise. Daartoe is een veiling georganiseerd.

De reden dat deze inzending een Magneet zou moeten winnen, is volgens de inzenders op de website van de SJP: “Om het geitenwollensokken imago eens goed af te schudden werd een veiling georganiseerd in het kapitalistische bolwerk Christie’s, met als thema “˜Mensenhandel’. Goede doelen konden voorafgaand de veiling credits verdienen waarmee zij op de professionals konden bieden. Afhankelijk van hun ervaring, kostten de professionals meer of minder credits. Doelstelling van de campagne was om 25 nieuwe young professionals en 10 goede doelen te werven. Voor het evenement was doelstelling om 10 “˜matches’ tussen goede doelen en yp’s tot stand te brengen. Bovendien moest Laluz meer naamsbekendheid krijgen en daarmee de noodzaak van maatschappelijke betrokkenheid onder hoger opgeleiden benadrukt worden. Uiteindelijk hebben ongeveer 100 nieuwe yp’s zich ingeschreven bij Stichting laluz. 15 nieuwe goede doelen zijn binnengehaald. En er zijn 15 “˜matches’ tot stand gekomen. Die bovendien nog steeds leiden tot meer nieuwe matches. “

Filmpje….

Het idee is origineel en het is voortdurend duidelijk waar het om gaat. Goede doelen, mensenhandel en veiling; voor mij is de boodschap duidelijk. Dus best jury, deze magneet is eenmaal, andermaal…. Verkocht!


Delen

1 comment on “AMC: Nominatie Magneet 2009: Mensenhandel bij Christies!

  1. Pingback: Tweets die vermelden Nominatie Magneet 2009: Mensenhandel bij Christies! | HI-RE Interim Blog -- Topsy.com

Comments are closed.