ZZP: Slecht financieel jaar gehad? Verdien geld aan de middelingsregeling!

Delen

Het is goed mogelijk dat de recessie ervoor gezorgd heeft dat 2009 voor jou geen topjaar was. Als je inkomen in de twee jaar daarvoor significant hoger was, is het de moeite waard om te onderzoeken of het toepassen van de middelingsregeling interessant voor je is.

Bij sterk wisselende jaarinkomens heb je meer belasting betaald dan iemand met een gelijkmatig inkomen. Dat zou niet rechtvaardig zijn. Het is daarom mogelijk om het gemiddelde inkomen te nemen van drie aaneengesloten jaren en die gelijkmatig te verdelen en daarover opnieuw de loonbelasting te berekenen. Is het bedrag lager dan het bedrag op je definitieve aanslag, kun je een belastingteruggaaf aanvragen.

Heb je bijvoorbeeld twee jaar achtereen meer dan 100k per jaar verdiend en  in 2009 vrijwel geen winst geboekt, is het goed mogelijk dat je op duizenden euro’s teruggaaf kan rekenen. Uiteraard kan je accountant je dit voorrekenen.Mocht je niet kunnen wachten, dan heeft de opstartcoach  een handige excelsheet online. Met een beetje geluk zit er dan toch nog een mooie zonvakantie in het verschiet!


Delen

2 comments on “ZZP: Slecht financieel jaar gehad? Verdien geld aan de middelingsregeling!

 1. Pingback: Tweets die vermelden Slecht financieel jaar gehad? Verdien geld aan de middelingsregeling! | HI-RE Interim Blog -- Topsy.com

 2. Verdien geld

  Beste,

  Leuke manier van geld verdienen, maar of dit meer verdient dan met Adsense weet ik niet.

  Ik denk zelf dat ik het toch liever bij Affiliate en Adsense ga houden.

  Ik heb zelf geen website maar wil binnenkort ook misschien joomla site starten, maar dan niet om er mijn brood mee te verdienen maar meer voor het plezier.

  Online geld verdienen

Comments are closed.