8 maart International Women’s day.

      Reacties uitgeschakeld voor 8 maart International Women’s day.
Delen

Het is bijna niet te geloven: 744 landen doen mee met International Women’s Day 2010. In de hele maand maart en in het bijzonder op 8 maart heeft de wereld aandacht voor de economische, politieke en sociale verworvenheden van vrouwen. Organisaties, overheden en groepen vrouwen over de hele wereld kiezen voor verschillende thema’s per jaar, gebaseerd op globale en lokale genderproblematiek.

Even een stukje geschiedenis:
International Women’s Day (IWD) is gestart rond 1900, een tijd van grote expansie en turbulentie in de geí¯ndustrialiseerde wereld die een booming bevolkingsgroei en de opkomst van radicale ideologieí«n zagen.
1908: 15.000 vrouwen marcheerden door New York City veeleisende minder uren, een betere beloning en stemrecht.
1909: De eerste officií«le Amerikaanse National Women’s day (verklaring van de Socialistische Partij van Amerika)op 28 februari. Dit werd gevierd op elke e laatste zondag van februari van het jaar tot en met 1913.
1910: De Internationale Women’s Day was geboren. Clara Zetkin (leider van de ‘Women’s Bureau voor de Sociaal-Democratische Partij in Duitsland) stelde in Kopenhagen voor dat elk jaar in elk land er een viering op dezelfde dag aandacht te vragen voor hun eisen. De conferentie van meer dan 100 vrouwen uit 17 landen waaronder vakbonden, socialistische partijen, werkende vrouwen, en drie vrouwelijke Finse Parlementsleden ontwierpen de IWD.
1911: In Oostenrijk, Denemarken, Duitsland en Zwitserland op 19 maart woonden meer dan een miljoen vrouwen en mannen de IWD rally’s campagne bij voor de rechten van vrouwen om te werken, te stemmen, te worden opgeleid, om een openbaar ambt uit te kunnen voeren en het einde van discriminatie in te luiden.
1913-1914: De datum 8 maart wordt officieel de wereldwijde datum voor IWD. In 1914 werden door veel vrouwen in heel Europa campagne gevoerd tegen de oorlog.

1918 – 1999: Gedurende vele jaren heeft de Verenigde Naties gehouden IWD een jaarlijkse conferentie voor de coí¶rdinatie van de internationale inspanningen voor de rechten van vrouwen en deelname aan sociale, politieke en economische processen. 1975 is aangewezen als “Internationaal Jaar van de vrouw ‘door de Verenigde Naties.
2000 tot op heden: IWD is nu een officií«le feestdag in China, Armenií«, Rusland, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Bulgarije, Kazachstan, Kirgizií«, Macedonií«, Moldavií«, Mongolií«, Tadzjikistan, Oekraí¯ne, Oezbekistan en Vietnam. In veel landen wordt het echter door de commercie omgezet in een soort “Moederdag” met bloemen en kleine geschenken aan moeders, echtgenotes, vriendinnen, collega’s, enz.

Het nieuwe millennium is getuige geweest van een belangrijke verandering en houdingsaspecten verschuiving in zowel vrouwen en gedachten van de samenleving over de gelijkheid van vrouwen en emancipatie. Veel van een jongere generatie hebben het gevoel hebben dat “alles al bevochten en gewonnen is”, terwijl veel vrouwen uit de jaren 1970 maar al te goed weten dat er nog steeds essentií«le ingesleten en geaccepteerde ongelijkheden zijn. Want waar blijft de gelijkheid in loon, een juiste balans van vrouwelijke managers in boards, meer gelijkheid in wettelijke rechten, gelijke rechten op onderwijs, etc.? Je hoeft geen feminist te zijn om dit te erkennen en te omarmen. Mannen en vrouwen zijn verschillend, maar ook gelijkwaardig!

Toch zijn er grote successen geboekt en vorderingen gemaakt. Er zijn vrouwelijke astronauten, premiers, universiteits studenten, werkende vrouwen met een gezin, etc. Vrouwen kunnen kiezen.
Jaarlijks op 8 maart, worden duizenden evenementen gehouden in de hele wereld om vrouwen te inspireren en resultaten te vieren. Het verbindt vrouwen uit de hele wereld door het organiseren van politieke bijeenkomsten, zakelijke bijeenkomsten, activiteiten van de overheid en netwerk evenementen, maar ook van lokale ambachtelijke markten, theatric optredens, modeshows en nog veel meer.
Met een steeds groter arbeidsparticipatie van goed opgeleide vrouwen is de soort werkzame bevolking niet alleen in kwantiteit en kwaliteit maar ook in kenmerken zeer veranderd. Dit vraagt om aanpassing en afstemming van de organisatie, leiderschapsstijl, beleid en toepassing van HR-instrumenten. De wereld ziet er anders uit dan honderd jaar geleden.

Dus maak zelf het verschil: think globally and act locally! Vele vrouwen van naam en faam gingen u voor: (zie filmpje).

httpv://www.youtube.com/watch?v=BIwcroDLbtw”>


Delen

About Esmeralda de Vries

Esmeralda de Vries is arbeidsmarkt-watcher en organisatie-socioloog. Met een technische en HRM achtergrond heeft zij vanuit haar bureau E. de Vries Personeelsadviezen een methode ontwikkeld voor strategisch HRM en werkONDERNEMERschap: het AVAfit model. AVA staat voor Afstemming in de Vraag náár en de Afstemming ín werk. Fit staat voor de fits en schakels er tussen. Deze systematiek maakt het mogelijk om stap voor stap strategisch HRM doelgericht te gebruiken. AVAfit is toepasbaar op persoonlijk, HRM, organisatorisch en branche niveau.

Momenteel verricht zij - als buitenpromovenda aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Twente - onderzoek naar de omgevingsinvloeden op (nieuwe) arbeidsverhoudingen en een fit SHRM.

Als onderzoeker, blogger en spreker is haar kernwoord "nieuwsgierigheid". Niet alleen speurt zij naar ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt en vertaalt deze naar praktische acties op de werkvloer, maar laat zij anderen ook nieuwsgierig worden naar de mogelijkheden die deze veranderingen bieden. In zowel gastcolleges op hogeschool en universiteit als (key-note) spreker slaat zij tijdsbruggen tussen alumni & studenten, oud & jong, profit & non-profit, werkgever&werknemer.

Emeralda maakt gebruik van nieuwe mogelijkheden zoals social media. Je kunt haar volgen op Twitter, LinkedIn, Facebook en www.avafit.com .