De papieren gouden Loekie

      1 reactie op De papieren gouden Loekie
Delen

22 maart is het zover dan wordt de winnaar van de verkiezing van de beste dagbladadvertentie van het jaar bekend gemaakt.

Cebuco, de organisatie van de Nederlandse dagbladen organiseert jaarlijks de verkiezing Dagbladgoud. In februari en maart worden de Nederlands dagbladlezers opgeroepen om te stemmen op de beste advertentie. In de verkiezingsweek wordt de Top 10 der beste advertenties in alle dagbladen geplaatst waarna op 22 maart dus uitslag van de verkiezing bekend wordt gemaakt in het Congrescentrum in Amstelveen.

Wie doet er  mee?

Er zijn in totaal 126 inzendingen binnengekomen. Onder deze 126 inzendingen waren 5 personeelsadvertenties van 4 verschillende werkgevers. Ahold, Accountantskantoor De Keijser Nipius &Co, Koninklijke Landmacht en Politie Amstelland (zelfs 2 inzendingen) stuurden hun personeelsadvertenties in om mee te dingen.

Kijk en beoordeel!

Koninklijke Luchtmacht: werving medici

De Keijser Nipius & Co: werving supervisor accountancy

Politie Amstelland: werving politieagenten 1

Politie Amstelland: werving politieagenten 2

Ahold: werving operational trainees

De advertentie van de Koninklijke landmacht is door naar de volgende ronde en behoort tot de 12 genomineerden.

Dat deze advertentie campagne van de Koninklijke Landmacht een succes is, blijkt wel uit de vele prijzen die ze in het verleden al hebben gewonnen en natuurlijk uit het feit dat de termencombinatie geschikt/ongeschikt al helemaal ingeburgerd is in de Nederlands Taal en dat iedereen in Nederland dan ook onmiddellijk weet wat er bedoeld wordt als geschikt/ongeschikt gebruikt wordt.

Overigens is het bovenstaande plaatje niet de advertentie van de Koninklijke Landmacht maar van WarChild die met behulp van geschikt/ongeschikt- formule aandacht vraagt voor kindsoldaten. Ook deze advertentie behoort tot de 12 genomineerden. Wederom een bewijs van de kracht van deze formule.

Wie zich 22 maart de beste mag noemen, is dus nog even afwachten. Voorlopig kun je nog op de advertentie van jouw keuze, stemmen op: Stem!


Delen

1 comment on “De papieren gouden Loekie

  1. Pingback: uberVU - social comments

Comments are closed.