Facebook verklaart de oorlog aan Web 2.0 Suicide Machine

      Reacties uitgeschakeld voor Facebook verklaart de oorlog aan Web 2.0 Suicide Machine
Delen

Vorige week in het artikel Van ‘ontvrienden’ tot digitale zelfmoord schreef ik een stukje over de Web 2.0 Suicide Machine. Dit is een site waarmee je met één druk op de knop je web 2.0 alter-ego van het web kan verwijderen. Althans voor de meeste sociale netwerksites. Facebook had door het nemen van allerlei technische maatregelen al een blokkade voor deze site opgeworpen maar het is Facebook nog niet genoeg!

De advocaten van Facebook hebben in een brief (in PDF te lezen)dat Moddr, iniatiefnemer van Suicide Machine laten weten dat ze willen dat de “˜zelfmoordmachine’ zijn integratie met Facebook staakt. Volgens de advocaten van Facebook wordt er in strijd met de gebruikersvoorwaarden van Facebook gehandeld doordat de “˜zelfmoordmachine’ zich toegang verschaft tot andermans gegevens, logingegevens te vragen en geautomatiseerde informatie van Facebookgebruikers op te vragen. Tevens wekt de Suicide Machinewebsite de indruk dat het een officií«le partner is van Facebook door onderaan de website Facebook, net als MySpace, LinkedIn en Twitter, als partner te vermelden.
De advocaten eisen dat er vanaf maandag een staking in de activiteiten van Suicide Machine komt.

Reactie Moddr

Walter Langelaar, één van de mede-iniatiefnemers van Moddr laat in de media weten de brief van Facebook wel serieus te nemen, maar dat er ondertussen driftig gezocht wordt naar een manier om de blokkade van Facebook te omzeilen en dat ze niet van plan zijn om aan het verzoek van Facebook te voldoen. Volgens Langelaar handelt Moddr niet in strijd met de algemene voorwaarden van Facebook. De algemene voorwaarden verbieden immers het VRAGEN van inloginformatie niet; ze verbieden het VERSTREKKEN van deze inloggegevens door gebruikers. “Dus eigenlijk moet Facebook niet ons, maar zijn eigen gebruikers aanklagen. Maar dat kan natuurlijk niet”, aldus Langelaar.

Maandagavond hadden al 891 mensen digitaal zelfmoord gepleegd, waren er 58.401 vrienden ontvriend en 230.922 tweets verwijderd.

Web 2.0 Suicide Machine


Delen